Ünlü Fransız senarist ve yazar Jean-Claude Carrière İstanbul`da!

Tarihler: 27 Ocak 2009 Salı ~ 27 Ocak 2009 Salı Söyleşi ve film gösterimi : 27 Ocak Salı, saat: 17:30

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.infist.org

Adres: İstiklal Cad. N.8 Taksim İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 27, 2009 ~ Oca 27, 2009
SENARİST VE YAZAR JEAN-CLAUDE CARRIERE İSTANBUL FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE
TİYATRO / SÖYLEŞİ / FİLM GÖSTERİMİ
Tiyatro : 26 Ocak Pazartesi, saat: 20:00
Söyleşi ve film gösterimi : 27 Ocak Salı, saat: 17:30
Ünlü Fransız senarist ve yazar Jean-Claude Carrière, « Kara Kaplı » tiyatro oyununun Tiyatro Yüzleşme tarafından sahnelenmesi vesilesiyle İstanbul’a geliyor.
26 Ocak Pazartesi İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan oyunun ardından, yazar, 27 Ocak Salı günü Fransız Kültür Merkezi’nde senaryo yazımı üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek.
Söyleşinin ardından Jean-Claude Carrière’in senaryosunu yazdığı Luis Bunuel’in Gündüz Güzeli filmi Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.
(Tiyatro oyunu Türkçedir.)
(Söyleşide Türkçe simültane çeviri olacaktır).
(Bu etkinliklere giriş ücretsizdir)
1931 doğumlu Fransız yazar Jean-Claude Carrière sinema, edebiyat, tiyatro alanlarında birçok esere imza attı. Yirmiden fazla kitabı bulunan yazar tiyatro ve sinema için, eleştirmenler ve izleyicilerin büyük beğenisini kazanan birçok edebiyat uyarlaması da gerçekleştirdi.
20. yy. sinema dünyasının büyük ismleriyle çalışan Jean Claude Carrière 19 yıl süresince ünlü yönetmen Luis Bunel`le birlikte birçok ortak çalışma gerçekleştirdi. Carrière’in senaryoları arasında Günter Grass’ın romanından uyarlanan Volker Schlöndorff’un yönettiği Teneke Trampet, 1983’de kendisine en iyi senaryo dalında Cesar ödülü getiren Martin Guerre’in Dönüşü (yönetmen Daniel Vigne), 1989’da en iyi senaryo uyarlaması dalında Oscar’a aday gösterilen Philip Kauffman’ın yönettiği Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği filmleri yer almaktadır.
Tiyatro oyunları da yazan Jean-Claude Carrière’in Kara Kaplı eseri, Tiyatro Yüzleşme tarafından İstanbul’da sahnelenecek. Bu vesileyle İstanbul’a gelecek olan yazar, Fransız Kültür Merkezi’nde bir söyleşiye katılacak. Söyleşinin ardından, senaryosunu yazdığı Luis Bunuel’in Gündüz Güzeli filmi gösterilecek.

KARA KAPLI
Yazan : Jean-Claude CARRIÈRE
Tiyatro Yüzleşme
çeviren: Zeynep UTKU
yöneten: Musa UZUNLAR
oynayanlar: Musa UZUNLAR, Zeynep UTKU
sahne tasarımı: Zeynep UTKU, ışık tasarımı: Yüksel AYMAZ
dramaturji: Cengiz PEKSOY
Küçük başıboş bir kedi, Jean-Claude Carrière’in 1967 yılında yazdığı ve bir başyapıt olarak tanımlanan Kara Kaplı adlı eserin ilham kaynağıdır.
«1967’lerdeydik. Evde yalnızdım. Pencere açıktı ve bir kedi girdi içeri, varlığıma tamamen kayıtsız eve postu serdi. Onu evden çıkarmak için her şeyi yaptım, nafile. İkinci gün boş vermeye başladım. Üçüncü gün ona yiyecek bulmak için dışarı çıktım... Geri döndüğümde gitmişti, bir daha dönmemek üzere…» Jean-Claude Carrière
Buradaki kedinin yerini Carrière’in oyununda yoktan ortaya çıkan gizemli bir kadın almıştır. Aslında kadın, erkek kahramanın ruhsal aynasını oluşturmaktadır.
Tiyatro Yüzleşme insanın kendini yakalaması ve görmesi dehşetine tanıklık eden bu oyunu seyirciyle buluşturuyor.
(Fransızca üstyazılı olarak Türkçe oynanacaktır.)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT