Ustalara Saygı Toplantısı – İlhan Selçuk

Tarihler: 12 Mart 2012 Pazartesi ~ 12 Mart 2012 Pazartesi Saat:20:00

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi

Adres: Zeytinoğlu Cad. No:8 Akatlar Beşiktaş İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 351 93 82-83-84

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr Mar 12, 2012 ~ Mar 12, 2012

“Ustalara Saygı” toplantılarının 12 Mart’taki konuğu, gazeteci-yazar İlhan Selçuk...

“Aydınlanmanın Bilgesi”ni anıyoruz

Beşiktaş Belediyesi tarafından yedi sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantıları, 12 Mart’ta basınımızın yüzaklarından İlhan Selçuk için gerçekleştirilecek gece ile devam edecek. Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) saat 20.00’dan itibaren takip edilebilecek olan etkinlikte; 11 Mart doğumlu gazeteci-yazarın 87. yaşı; dostları, okurları ve yazar-sanatçı arkadaşları tarafından kutlanacak.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı “Ustalara Saygı” toplantısında, okurlarının “Aydınlanmanın Bilgesi” olarak andığı İlhan Selçuk’un çok yönlülüğünü vurgulayan bir program seyircilere sunulacak.

İlk yazıları 1952 yılında Turhan Selçuk ile birlikte çıkardığı 41 Buçuk isimli mizah dergisinde yayınlanan; ardından yine kardeşiyle yazarları arasında Aziz Nesin, Rıfat Ilgaz, Çetin Altan’ın da bulunduğu Dolmuş Dergisi’ni hazırlayan; Yön Dergisi’nde Doğan Avcıoğlu ile çalışan; 1961’de Akşam’da yazmaya başlayan İlhan Selçuk, 1962’de Nadir Nadi’nin çağrısı üzerine bir ömrü geçireceği Cumhuriyet’e geçti. İlhan Selçuk, 1968’li yıllarda katıldığı panellerde seslendirdiği söylemlerle geniş kitleleri etkiledi.

Usta için hazırlanan geceye; Ahmet Ketenci, Altan Öymen, Aydın Ilgaz, Doğan Hızlan, Mücap Ofluoğlu, Müjdat Gezen, Orhan Erinç, Orhan Karaveli ve Uğur Dündar konuşmacı olarak katılacaklar. Gecenin konukları, İlhan Selçuk’u; gazeteci, yazar, yönetici, dost, arkadaş, sanatsever ya da okur kimlikleriyle ele alarak izleyicilerle bir kez daha paylaşacaklar.

“Ustalara Saygı”da, aramızdan 21 Haziran 2010 tarihinde ayrılırken sayısız gazete yazısının yanı sıra deneme, makale, belgesel, anı, gezi ve roman tarzında 15’i aşkın kitabı miras bırakan İlhan Selçuk için Miyase İlknur’un hazırladığı bir belgesel de gösterilecek.

“Ustalara Saygı” toplantıları 26 Mart’ta gerçekleştirilecek Gencay Gürün toplantısıyla devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Büyük usta, büyük ve gerçek aydın. Böyle insanlara aç toplumumuz için de büyük kayıp. Nice nice yeni İlhan Selçuk'lara...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT