Venedik Arsenali ve Modern Yönetim Anlayışı

Tarihler: 27 Ocak 2010 Çarşamba ~ 27 Ocak 2010 Çarşamba 17.30

Yer: İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı

Nereden Alınır: İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı

Adres: İstiklal Caddesi Atlas Pasajı No:131 Beyoğlu 34435 İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 212 377 02 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 27, 2010 ~ Oca 27, 2010

Venedik ile İstanbul, tarihte Akdeniz üzerindeki hakimiyet mücadeleleri ile tanınmış iki önemli kent. Bu iki kentin geçmişte Akdeniz üzerindeki hakimiyet mücadelesinin tarihinin benzerliği aynı zamanda bugün bu iki kentin gerek endüstriyel, gerek askeri alanları dönüştürme biçimlerindeki farklılıkları, riskleri dönüştürme becerileri ve küresel kent dinamikleri ile kurdukları ilişkileri de günümüzde yeniden ilginç kılıyor.

Bu açıdan Venedik’teki en büyük endüstri arkeolojisi örneği olan, tersanesi Arsenale’den söz edip, Bienale’den söz etmemek, iki kentin endüstriyel/askeri alanları dönüştürme biçimlerindeki farklılığı gözlemlememek mümkün değil.

Bu konferansta Bolonya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden Prof. Luca Zan, 16. yüzyılda Venedik’in ana tersanesi olan Arsenal için geliştirilen idari ve mali yönetim modellerini tanıtacak. Bu bağlamda Rönesans döneminde “Venedik Metodu” olarak adlandırılan modern ve sofistike yönetim modeli ve bu modelin zaman içinde evrilmesiyle ortaya çıkan ve günümüze kadar gelen ekonomik, sosyal ve ahlaki değerler bütünü ele alınacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT