Voyvoda Caddesi Toplantıları’nda “Organik Tarım ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar” ele alınıyor

Tarihler: 04 Kasım 2009 Çarşamba ~ 04 Kasım 2009 Çarşamba 18:30 – 20:30

Yer: İTÜ Taşkışla Binası

Nereden Alınır: garantikultursanat@ab-pr.com

Adres: İTÜ Taşkışla Binası 127 nolu Konferans Salonu Taksim İstanbul

Telefon: 0212 292 76 05

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 4, 2009 ~ Kas 4, 2009

Osmanlı Bankası Müzesi’nin Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlediği ve “Çevre Ekonomisi” konusunun işleneceği Siyasi İktisat Söyleşileri, Prof. Dr. Alper Güzel’in “Organik Tarım ve Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar” konuşmasıyla başlıyor. 04 Kasım 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da İTÜ Taşkışla binasında yapılacak söyleşide, tarım sektöründe son yıllarda ön plana çıkan “Organik Tarım” ve “GSO’lu Tarım” teknikleri anlatılacak.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisat Bölümü’nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Güzel’e göre: “Birbirine zıt iki teknik olan ‘Organik Tarım’ ve ‘GSO’lu Tarım’ın, artıları ve eksileriyle, ekonomik, sosyal ve çevre boyutlarıyla araştırılması gerekiyor. Her iki konuya da dünyada artan bir ilgi söz konusu... Türkiye’de ise bu konular yeterince araştırılmıyor ve tartışılmıyor. Daha da ötesi, kamuoyu her iki konuda da yanlış bilgilendiriliyor.” Konuşmasında, dünyada ve Türkiye’de bu iki teknikle ilgili gelişmelere değinecek olan Güzel, konuyu öncelikle ekonomik boyutuyla, daha sonra ise sosyal ve çevre etkileriyle ele alacak.

Prof. Dr. Alper Güzel

ODTÜ Ekonomi Bölümü’nden 1982 yılında lisans, 1985 yılında ise yüksek lisans derecelerini aldı. 1991’de Kanada Saskatchewan Üniversitesi’nde doktorasını tamamladıktan sonra, 1992 - 2004 yılları arasında ODTÜ İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İktisat Bölümü’nde görev yapan Güzel, çalışmalarını uygulamalı genel denge, tarım ve çevre iktisadı konularında yoğunlaştırıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT