Yerelliğin Pazarlanması: Osmanlılar 1873 Viyana Dünya Sergisi

Yerelliğin Pazarlanması: Osmanlılar 1873 Viyana Dünya Sergisi

Tarihler: 03 Nisan 2018 Salı ~ 03 Nisan 2018 Salı 19:00

Yer: SALT Galata, Oditoryum

Adres: Bankalar Cad. No: 11, Karaköy Beyoğlu İstanbul

Web: http://saltonline.org/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 3, 2018 ~ Nis 3, 2018

Dünya sergileri, müze, panorama ve bonmarşelerle 19. yüzyılın en gösterişli temas ve temâşâ alanlarındandı. Asimetrik güç ilişkileri, yoğun kültür alışverişi ve şiddetli rekabet barındıran bu prestijli etkinlikler, Batılı olmayan ülkelere yerel kimliklerini ana akım kültürel normlara devşirerek temsil etme imkânı tanıyordu. Osmanlı İmparatorluğu gibi katılımcılar, “otantik” birikimleri ve değişik kültürlerini kendi kimlik politikaları çizgisinde ve Avrupa merkezinin hâkim kodlarınca belirlenen sınırlı bir manevra alanında ifade etmektir.

SALT’ın dünya fuarları mirasına odaklı Teşhir program serisi kapsamındaki ilk konuşmayı, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Ahmet A. Ersoy yapacak. 1873 Viyana Dünya Sergisi’nden hareketle Osmanlı yönetiminin kültürel temsil stratejilerini değerlendirecek olan Ersoy, söz konusu teşhir alanında yerellik fikriyle kurulan ilişkiyi geçerliliğini koruyan şu soru temelinde sorgulayacak: Kültürel farklılığın ticari bir meta olarak değer bulduğu küresel tüketim çağında yüzeysel ve egzotik klişelere düşmeden yerelliği temsil etmek mümkün müdür?

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT