Yusuf Franko’nun İnsanları: Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri

Yusuf Franko’nun İnsanları: Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri

Tarihler: 23 Mart 2017 Perşembe ~ 23 Mart 2017 Perşembe 16:00 - 18:00

Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi

Adres: İstiklal Cad. Nuru Ziya Sok. Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 393 60 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 23, 2017 ~ Mar 23, 2017

Anamed’de Karikatür Tarihi Paneli

19. yüzyılın önemli Osmanlı bürokratlarından Yusuf Franko Kusa Bey’e ait karikatür albümünü ziyaretçilerle ilk kez buluşturan ANAMED, Türkiye’de karikatürün doğuşu, Osmanlı’da sefaret erkânının sosyal hayatı ve çizgilere konu olan Pera’nın ele alınacağı panele ev sahipliği yapacak. 23 Mart’ta herkese açık olarak gerçekleştirilecek panele “Yusuf Franko’nun İnsanları: Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri” sergisi danışmanları K. Mehmet Kentel, Sinan Kuneralp ve karikatür tarihçisi Turgut Çeviker katılacak.

Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED), Ömer M. Koç Koleksiyonu’nda yer alan, Yusuf Franko Kusa Bey’e ait karikatür albümünü merkezine alan sergiye ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğünü Bahattin Öztuncay’ın, tasarımını ise Yeşim Demir Pröhl’ün üstlendiği, danışmanlığını ve metin yazarlığını K. Mehmet Kentel’in yaptığı, “Yusuf Franko’nun İnsanları: Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri,” sergisi kapsamında, 23 Mart Perşembe günü 16.00-18.00 arasında ANAMED’de düzenlenecek panelde, Osmanlı dönemi ve karikatür tarihi araştırmacıları bir araya gelecek.

Herkese açık olan panelde, K. Mehmet Kentel; “Kozmopolit Pera’yı Çizmek, Haritalandırmak, Sergilemek”; Sinan Kuneralp; “Diplomatik Getto; Hamid Dönemi İstanbulu’nda Yabancı Sefaret Erkânının Sosyal Hayatı” ve Turgut Çeviker de “Türkiye Karikatürünün Doğuşu Bağlamında Yusuf Franko Paşa” başlıklı konuşmalar yapacaklar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT