Yüzen Toprak: Göçmen Bir Dünya

Tarihler: 13 Ekim 2011 Perşembe ~ 13 Ekim 2011 Perşembe 13 Ekim Saat: 13:30

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü E3 101

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 34060 Eyüp Emniyettepe İstanbul Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 311 50 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 13, 2011 ~ Eki 13, 2011

Göçebelik üzerine yapıtının Ender Keskin’in çevirisiyle Bağlam Yayınları tarafından Türkçe yayınlanması vesilesiyle Fransız sosyolog Michel Maffesoli, Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi davetlisi olarak Sehan Ada ile birlikte bir söyleşiye katılacak. Simultane çeviri.

Modern zamanlar, bir yandan "zorunlu ikamet" olarak adlandırılması uygun düşecek bir duruma dayanırken ; elle tutulamayan kimlik, ideolojik güvence, mesleki güvenlik, aseptize edilmiş bir varoluşun ayırdedici unusurları üzerine kuruluyken, bugün postmodernite ile trajik bir dünya anlayışının yeniden doğumuna tanıklık ediliyor. Çoğul kimlikleşmeler, ideolojik « babilleşme », bir hayat içerisinde birçok hayat ; işte göçmenlik bunların tamamlanmış bir metaforudur.

Paris-Descartes Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Michel Maffesoli cemiyet sosyal bağları, hayal gücünün baskın çıkması ve çağdaş toplumlarda gündelik hayat konuları hakkında çalışmalar yapıyor. Société dergisinin direktörü olan Maffesoli aynı zamanda Centre de recherche sur l`imaginaire genel sekreteri ve çok sayıda uluslararası derginin bilim kurulu üyesi.

Doç. Dr. Serhan Ada, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kültür Politikaları ve Yönetimi Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyesi ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Kültürel Çeşitlilik Komitesi Başkan Yardımcısı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT