Felsefe Seminerleri Dizisi Bellek ve Fotoğraf

Felsefe Seminerleri Dizisi Bellek ve Fotoğraf

Tarihler: 30 Mart 2018 Cuma ~ 30 Mart 2018 Cuma 18:30

Yer: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No:8,Beyoglu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

E Posta: akbanksanat@akbank.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 30, 2018 ~ Mar 30, 2018

“Fotoğraf: Bir kırık ayna. Fotoğraf ve bellek arasındaki aşk-nefret ilişkisi”

Bireysel belleğin egoyu koruyacak biçimde dinamik ve değişken olmasının muhtemelen hayatta kalma değeri var. Ama bir yandan da bu değişkenliği, uçuculuğu fark etmek hayli korkutucu. İnsanların deneyimlerini kayıt altına alma iştahı bu korkudan kaynaklanıyor olsa gerek. Fotoğrafın bulunmasından bugüne bir patlama halinde gelişmesi ve bir protez görsel hafızaya dönüşmesi böylece açıklanabilir. Öte yanda, fotografik kayıtların statik olması ve günümüzde kontrolümüz dışında varlıklarını sürdürmeleri başta dile getirilmiş olan işlevi ortadan kaldırabiliyor. Bu nedenle fotografik kayıtlarla hem belleğin sağlamasını yapıyor, hem de onlardan rahatsız olabiliyor, onları kimi zaman silmek, değiştirmek, tekrar tekrar düzenlemek istiyoruz. Üstelik bu süreç hem bireysel hem de toplumsal tarihin inşa edilme süreçlerinde gözlenebiliyor. Seminerde fotoğraf ve bellek arasındaki aşk-nefret ilişkisi bu çerçeve içinde tartışmaya açılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT