Filmlerin Medya Arkeolojisi

Tarihler: 10 Mart 2020 Salı ~ 10 Mart 2020 Salı 18:30

Yer: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No:8,Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2020 ~ Mar 10, 2020
Geçmiş medya aygıtlarının ve kültürlerinin kalıntıları, üretimleri, üretim biçimleri, ana akım dışında kalmış, çöpe dönüşmüş hareketli-imajları günümüzün medya aygıtları ve günümüz sanatı içinde, çoklu bir tarih ve zamansallıkla birlikte nasıl tekrar inşa edilir? Medya arkeolojisi “medya kültürlerinin çökeltili ve katmanlı olarak; geçmişin yeniden keşfedilebileceği, yeni teknolojilerin giderek hızla modası geçmiş hale geleceği bir zaman ve maddiyat katlanması” şeklinde tanımlanmaktadır. Acaba 8mm, süper 8mm, 16mm gibi analog verilerin ve medyumların arkeolojisi nasıl yapılır? Bu medya kalıntıları acaba nasıl toplanır, buluntulanır, arşivlenir ve haritalanır? Onlarla birlikte bir karşı-bellek ve karşı-anlatı acaba nasıl oluşturulur? Tekillikler, rastlantılar, gürültüler ve süreçler nasıl arşivlenir? Bu görsel bilginin haritalanması, tasnifi yoluyla yeni bir bilgi alanı, düşünme yüzeyi ve hareket-imaj arşivlerini kullanarak bir sanatsal araştırma alanı nasıl inşa edilir?

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT