Geleneksel Sanatlarda Terminoloji

Geleneksel Sanatlarda Terminoloji

Tarihler: 23 Kasım 2018 Cuma ~ 23 Kasım 2018 Cuma 18.30

Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat - LOCA

Ücret: Ücretsiz

Adres: Tomtom Mahallesi, İstiklal Cd. No:161 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Faks: 0212 293 07 23

Web: http://www.ykykultur.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 23, 2018 ~ Kas 23, 2018

Yapı Kredi Kültür Sanat, Geleneksel Sanatlar Derneği’nin işbirliğiyle “Geleneksel Sanatlar Konuşmaları” dizisini sunuyor. Tombak sanatının Osmanlı’ya özgü nadide örneklerini izleyicilerle buluşturan “Tombak: Altından Süzülen Zarafet” sergisi dolayısıyla düzenlenen konuşmaların ilkinin başlığı “Geleneksel Sanatlarda Terminoloji”. Geleneksel sanatlar üzerine konuşabilmek, tartışabilmek ya da araştırma yapabilmek için belli bir terminoloji ve kavram bütünlüğü üzerinde anlaşılabilmiş olması gerekir. Eğer bu terminolojiye yabancıysak ya da farklı terimlere farklı anlamlar atfedilmişse karşılıklı iletişim bütünlüğü bozulur. “İletişimi ve mutabakatı sağlamak, her zaman ilk adımı teşkil eder” düşüncesiyle, konuşmaların ilkini terminolojiye ayırdık. Hat ve ebru sanatçısı, yazar Prof. Uğur Derman’ın yöneteceği programa hat sanatçısı, sanat tarihçisi, Marmara Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Fatih Özkafa katılacak.

Katılımcılar: Fatih Özkafa, Uğur Derman

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT