Günümüz Sanatı Koleksiyonerliği ve Kürasyonu

Tarihler: 13 Aralık 2019 Cuma ~ 13 Aralık 2019 Cuma 18:30

Yer: Akbank Sanat

Ücret: Ücretsiz

Adres: İstiklal Cad. No:8,Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 13, 2019 ~ Ara 13, 2019

Ağ sanatını, yazılım/yapay zeka sanatını ve etkileşim sanatını da içeren yeni medya sanatı hem kişisel koleksiyonerler hem de müzeler tarafından sergileniyor ve satın alınıyor. Fakat bu durum, sergi, izleyici ve arşiv kavramlarını değiştiriyor. Burada sanat geleneksel medyaya özgü kategoriler altında değil, Steve Dietz’in Bağlanabilirlik, Hesaplanabilirlik ve Etkileşim kategorizasyonuna dayanarak küratöre ya da sanat tarihçisine farklı türde ‘davranışlar’ sunmak olarak düşünülür. Lev Manovich ise yeni medya “sanat”ının heyecan verici çoğunluğunun “tasarım” bağlamında gerçekleştiğini düşünüyordu. Bu, Açık Kaynak, Çözümsel Yapım ve Yapay Zeka ve Veri’nin son derece politikleştirilmiş anlayışından haberdar olmama ihtimali yüksek geleneksel sanat tarihi modellerini tamamen bozuyor. Konuşmada atıfta bulunulacak sanat eserlerine örnek olarak Rafael Lozano-Hemmer, YoHa, Nye Thompson, Garnet Hertz ve Cornelia Sollfrank verilebilir. Küratörlerin ve tarihçilerin kendi sistemlerini, yeni medya sergilemeyi ve koleksiyonerliğini alışılagelmiş ticari modellerin ötesine taşımak adına nasıl tekrar düşünebilecekleri konuşmanın değineceği başka bir önemli nokta.

Sunderland Üniversitesi’nde Yeni Medya Sanatı üzerine eğitim veren akademisyen Beryl Graham, yeni medya sanatı küratörlerine kaynak sağlayan CRUMB’ın da kurucu ortağı. Laing ve Barbican sanat galerileri için Serious Games uluslararası sergisinin kürasyonunu üstlendi. Yayımlanan kitapları şöyle; Dijital Medya Sanatı (Heinemann 2003), Kürasyonu Tekrar Düşünme: Yeni Medyadan Sonra Sanat (MIT Press 2010 Sarah Cook ile birlikte) ve Yeni Koleksiyonerlik: Sergileme ve İzleyiciler (Ashgate 2014 ed.). Zekanın Seyri (Banff), Dijitali Kodlamak (Victoria ve Albert Müzesi), Kültürel Değer ve Dijital (Tate Modern) gibi konferanslarda makaleler sunmuştur.

Etkinlikler ücretsizdir. Ücretsiz etkinliklerde katılım sayısı sınırlı olup etkinlik davetiyesi 1 saat öncesinde Akbank Sanat Danışma’dan temin edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT