Kanser Çubuklarını Hayatınızdan Çıkarın!

Kanser Çubuklarını Hayatınızdan Çıkarın!

Tarihler: 10 Nisan 2018 Salı ~ 13 Nisan 2018 Cuma

Yer: İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 10, 2018 ~ Nis 13, 2018

7-13 Nisan 2018 tarihleri arasında kutlanan Dünya Sağlık Haftası’nda sigaralı yaşama veda edin! Dünya çapında kabul edilmiş “Easyway-Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu” yöntemini geliştiren ve bu yöntemle 10 binlerce insanı sigara bağımlılığından kurtaran terapist/eğitmen Emre Üstünuçar, sigara içen herkesi Dünya Sağlık Hafta’sında “kanser çubukları” diye adlandırdığı sigarayı terk etmeye davet ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün 1 numaralı ölüm sebebi olarak tanımladığı ve terapist/eğitmen Emre Üstünuçar’ın ‘kanser çubukları’ olarak adlandırdığı sigaralar, birçok kanser türü hastalığına neden oluyor. Dünya istatistiklerine göre sigara içmek tek başına, kansere neden olmak konusunda diğer nedenlere oranla açık ara önde gidiyor. İnsan vücudunda, sigara dumanının nefes yoluyla değdiği her nokta, %90 kansere dönüşme riski taşıyor. Sigara içmek, akciğerler başta olmak üzere, ağız içi, dil, gırtlak, yemek borusu, göğüs, mide, böbrekler, bağırsak ve idrar yollarında da kanserli hücre oluşum riskini arttırıyor.

Kendisi de yıllarca sigara içen ve 2003’te katıldığı 5,5 saatlik bir seminer sonunda, sigaradan tamamen kurtulan Emre Üstünuçar, Allen Carr’ın yöntemlerinden yola çıkarak, dünya çapında kabul görmüş “Easyway-Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu” yöntemini geliştirdi. 34 yıldır 60'a yakın ülkede 20 milyona yakın insanı sigaradan kurtaran Allen Carr yöntemi, psikolojik bağımlılığı bitiren tek yöntem olma özelliği taşıyor. Uygulanan seanslarda kişilerin sigarayı bırakmasının ötesinde, onlara sigaraya tekrar başlamayacak bakış açısının kazandırılması amaçlanıyor. Üstünuçar da 14 yıldır bu yöntemle insanlara basit, anlaşılır ve akıcı şekilde, neden sigara içilmemesi gerektiğini değil, nasıl sigaradan kurtulacaklarını anlatıyor.

Sigarayı bırakmayı zorlaştıranın, %1 fiziksel, %99 oranında ise psikolojik sebepler olduğunu anlatan Emre Üstünuçar; sigara içenlerin tüm bahanelerini yok ederek yıllardır sigara içenlere, sigarayı yeniden tanıtıyor. Üstünuçar, içicilerin esas sorununun, sigaranın stresi azalttığı ya da keyif verdiği düşüncelerinin yol açtığı “psikolojik bağımlılık” olduğunu belirtiyor. İçiciyi cesaretlendirmek ve harekete geçirmek için sigara içmenin yarattığı “psikolojik bağımlılığı” konu etmenin şart olduğunu belirten Üstünuçar, içicinin sigara bırakma korkusunu alabilecek tek yolun ise bu olduğunu belirtiyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT