Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi Seminerleri

Tarihler: 07 Mart 2017 Salı ~ 08 Haziran 2017 Perşembe

Yer: İstanbul Modern

Adres: Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Karaköy Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 7, 2017 ~ Haz 8, 2017

İstanbul Modern’in atölye ve seminer programı Atölye Modern’in bahar dönemi 7 Mart 2017’de başlıyor. Atölye Modern programı, katılımcıların yazın alanındaki sınırlarını geliştirebilecekleri Yaratıcı Yazarlık Atölyesi; Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA) işbirliğinde günümüz sanatını yorumlamada sanatın tarihsel gelişimini keşfe davet eden Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi, günümüz sanatına yön veren çağdaş yapıtlara odaklanan, Çağdaş Sanatın Şifreleri, sanat tarihinde biyografik okuma önerilerini temel alan Sanatçıların Dünyasını Anlamak adlı programlarıyla on dördüncü seminer dönemine devam ediyor.

Atölye Modern ayrıca, postmodern teori bağlamında düşünce tarihini okumaya ve sanatı yorumlamaya davet eden Postmodern Teori ve Sanat başlıklı yeni bir seminer de içeriyor.

Yaratıcı Yazarlık semineri yazar Mario Levi; Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi seminerleri Doç. Dr. Esra Alicavuşoğlu, Prof. Dr. Uşun Tükel, Öğr. Gör. Fırat Arapoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Osman Erden; Postmodern Teori ve Sanat semineri Yrd. Doç. Dr. Nusret Polat yönetiminde gerçekleştiriliyor. Doç. Dr. Burcu Pelvanoğlu, Ömer Faruk Şerifoğlu ve Haldun Dostoğlu’nun yönetiminde düzenlenen Sanatçıların Dünyasını Anlamak programında her seminer dersinde farklı bir sanatçıya odaklanılıyor: Sanatçıların Dünyasını Anlamak seminerleri; Modernin inşası: Hale Asaf; Heykelde sıradan nesne ile kütlenin üretimi: Kuzgun Acar; Geleneğin çağdaş yorumu: Bedri Rahmi Eyüboğlu; Batı akılcılığı ve Doğu’dan Batı’ya sanatsal bir yolculuk: Erol Akyavaş; Türkiye’de soyut form arayışı: Nejat Devrim başlıklı dersleri içeriyor. Yrd. Doç. Dr. Osman Erden, Doç. Dr. Alper Maral, Öğr. Gör. Fırat Arapoğlu ve Doç. Dr. Zeynep Günsür’ün yönetiminde gerçekleşen Çağdaş Sanatın Şifreleri programında her seminer dersi çağdaş sanatın gelişiminde iz bırakmış sanat çalışmalarını ele alıyor: Program, “Fountain” / “Fontaine” (Marcel Duchamp, 1917), “The Treachery of Images” / “Ceci n'est pas une pipe” (René Magritte, 1928-1929), “4’ 33’’ (John Cage,1952), “One and three chairs” (Joseph Kosuth,1965), “Campbell’s Soup Cans” (Andy Warhol, 1968), “I Like America and America Likes Me” (Joseph Beuys, 1974), “Cafe Müller” (Pina Bausch, 1978), “Electronic Superhighway: Continental U.S, Alaska, Hawaii” (Nam June Paik, 1995) adlı sanat çalışmalarına odaklanıyor.

Atölye Modern’in seminerleri ücretlidir. Katılımlar kontenjanla sınırlıdır.

Bireysel, Aile, Gümüş, Altın üyelerimize ve Genç Modernlilere %10 indirim uygulanır.

Detaylı bilgi için: 0212 334 73 48 ve atolyemodern@istanbulmodern.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT