Sesle Meditasyon: 'Zaman' - Soundala Therapy

Sesle Meditasyon: 'Zaman' - Soundala Therapy

Tarihler: 05 Haziran 2022 Pazar ~ 05 Haziran 2022 Pazar 13:00

Yer: Zorlu PSM - %100 Studio

Ücret: Genel Satış - ₺275,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Zorlu Center Beşiktaş İstanbul

Web: https://www.zorlupsm.com/tr

E Posta: info@zorlupsm.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 5, 2022 ~ Haz 5, 2022

Soundala Therapy tarafından gerçekleştirilecek olan, meditatif ve deneyimsel bir ses boyutu projesi “Sesle Meditasyon: Zaman”, 5 Haziran’da %100 Studio’da

Pandemi ile bazen uzayan, bazen kısalmış gibi gelen zamanla ilişkimiz nasıl? Şimdi'de titreşen enstrümanların üzerimizde yarattığı etkileri hissedebilir miyiz? Ve tüm bu süreci şefkatli bir gözlemcinin gözünden, objektif olarak izleyebilir miyiz?

Bu soruları; meditatif, deneyimsel bir ses küresinin içerisinde titreşim ve sessizliğin iyileştirici gücüyle birlikte gözlemleyerek cevap arayacağımız bir çalışmaya hazır mısınız? Soundala Therapy, British Academy of Sound Therapy mezunu ses şifası terapisti ve Somatik Deneyimleme Uygulayıcısı Rida Kıraşı tarafından kurulmuş ve müzisyen Can Dedeoğlu’nun katılması ile dönüşmüştür. Bu projede sesle yaratım alanına Soundala ile ses ve meditasyon çalışmış Qi Gong eğitmeni Pınar Taşkınlar, uzman psikolog ve sesle meditasyon uygulayıcısı Hande Okçuoğlu, Somatik Pranayama Nefes Meditasyonu eğitmeni Natalie Garih katkıda bulunacaktır.

Bu projenin amacı, pandemi süresince herkesin ilişkisinin değiştiği “zaman” kavramına kelimelerin ötesinde seslerle bir perspektif sunmaktır. Katılımcılar, titreşimlerinin de sürece dahil olabileceği bir alanda gözleri kapalı, oturur pozisyonda konumlanırlar. 60’dan fazla Ses Şifası ve Meditasyonu enstrümanının, çevreye konumlandırılışı, oluşan atmosferi, gerçek anlamda titreşen bir küreye çevirecek alanı sağlar. Gonglar, himalaya kaseleri, flütler, kristal kaseler, aqua drum, çanlar, davullar ve diğer ses şifası ve meditasyonu enstrümanları kullanılarak 3 boyutlu ses küresi oluşturulur. Oluşan alanda, katılımcı derin bir meditasyonun içerisinde hem içsel bir yolculuk, hem de seslerle uzayıp kısalan zamanla ilişkisine bakacak bir alan bulacaktır.

Ses şifası terapisi enstrümanları, beyin dalgalarını meditatif bir alana getirmek amacı ile 'entrainment' denilen bir prensibi kullanır. Birçok araştırma, ASC'de (altered states of consciousness) kalmanın zihinsel dirençlerin yumuşamasını teşvik ettiği ve bu nedenle daha bütünsel bir düşünme alışkanlığına yol açtığını kanıtlamıştır. Aynı zamanda meditatif çalışmaların, kan basıncını ve stres hormonlarından kortizolü düşürdüğü klinik çalışmalarla kanıtlanmıştır. Bu çalışma hiçbir deneyim ve ön bilgi gerektirmez.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT