´Ciddik, Cördük, Celdik´

Tarihler: 28 Ekim 2010 Perşembe ~ 28 Kasım 2010 Pazar

Yer: Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Nişantaşı Yerleşkesi

Adres: Büyükçiftlik Sokak no:6 Nişantaşı Kampüsü 34365 / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 233 04 47

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 28, 2010 ~ Kas 28, 2010

Anadolu’yu gezerek tanımaya çalışan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Haber Ajansı (MİHA) muhabirleri bu kez objektiflerini Doğu Karadeniz’e çevirdiler.

Genç muhabirler Doğu Karadeniz yolculuğunda şehirleri, yaylaları gezdi, çay tarlalarında dolaştı, insanlarla tanıştı. “Ciddik, Cördük, Celdik” adını verdiklerini fotoğraf sergisini geçen yıl yitirdiğimiz Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Sucu’ya adayan genç gazeteciler yolculuklarını şöyle değerlendiriyorlar:

“Yaşadığımız şehri, yaşadığımız memleketi tanımadan neler söyleyebiliriz hayata dair. Bu gerçeğin ayırtına vararak çok kültürlü Anadolu’ya düşürdük yolumuzu. İletişim eğitiminin memleket insanının sorunlarını bilmeden olamayacağının farkındaydık hepimiz.

Yolculuklarımız sırasında kimi zaman şaşırdık, kimi zaman sevindik, kimi zaman cahilliğimize üzüldük. Yurt gerçeklerine dair neredeyse hiçbir şey bilmediğimizi anladık; çıktığımız her yolculuğun sonunda yolculuğun başındaki “biz” değildik. Hayata bakışımızı, önyargılarımızı bir kenara bırakarak, tanıştığımız insanları hayata bakış tarzlarıyla, değer kataloglarıyla karşılaştırdık, benzer ya da benzemez taraflarını fotoğraf ve yazılarımızla kaydettik.”

“Ciddik, Cördük, Celdik” başlıklı sergiyle muhabirler, görselliği ve yazının gücünü birlikte kullanarak Karadeniz ve Karadeniz insanlarını fakültelerine taşıdılar. Sergiyi geçen yıl yitirdiğimiz Cumhuriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Sucu’nun anısına açtıklarını söyleyen Mihalılar, “Miha hocası olan Mehmet Sucu’dan hayata ve gazeteciliğe dair çok şey öğrendik, yapacağımız işlerle onu anımsamak ve anımsatmak istiyoruz,” diye konuştular.

Kayıhan Güven, Behlül Çetinkaya, Burhan Kaya, Hatice Deniz, Semra Dursun, Necdet Burak Özyurt, Şerife Türk, Gözde Kutlu, Ebülfez Demirdaş, Emre Önemci, İrem Ahmetoğlu, Oğuz Kuş, Gülşen Tombak, Tuğçe Bozkurt, Caner Özkan’ın renkli fotoğraflarının yer aldığı sergi, 26.10.2010, Salı günü, 18.00’de M. Ü. İletişim Fakültesi Nişantaşı Yerleşkesi Prof. Dr. Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi’nde açılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT