"Doppelgänger (RUI)"

Tarihler: 10 Eylül 2009 Perşembe ~ 26 Eylül 2009 Cumartesi

Yer: x-ist

Adres: Abdi İpekçi Cad., Kaşıkçıoğlu Apt. No:46 D.2, Nişantaşı / İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 291 77 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 10, 2009 ~ Eyl 26, 2009
“Doppelgänger (RUI)”
10-26 Eylül 2009

“Canlı" (2006) ve “Hello Earth Goodbye” (2007) adlı kişisel sergilerinin ardından Lale Tara’nın üçüncü kişisel sergisi “Doppelgänger (RUI)” 10 – 26 Eylül tarihleri arasında x-ist’te izleyicisiyle buluşuyor.

İlk sergisinden bu yana, sessiz nesnelerle ve eşyalarla iletişim kurma alışkanlığının çalışmalarında etkin olduğunu gördüğümüz Lale Tara, son sergisinde, asıl amaçları doğrultusunda kullanılmayan mekanlarda “Dopplegänger” fenomenini inceliyor. Sanatçı, bu kimsesiz mekanlardaki nesnelerle beraber dinleyip, duyup, görerek yakaladığı anların mahremiyetine bizi götürürken, suretlerle oynadığı oyunları bambaşka bir noktaya taşıyor.

Lale Tara, öznel dünyasının eşsiz dışavurumunu yansıtan çalışmalarında, bir bakıma kendi kimliğinin sırlarına dair ipuçları sunarken, bir yandan da aynadaki ters suretinin zıt ve karmaşık varlığına dair soru işaretleriyle baş başa bırakıyor bizi.

Doppelgänger’ı olarak kullandığı Rui ile bilinç altındaki beraberliklerini ve farklılıklarını belgelerken, sonsuz bir zıtlık, sonsuz bir birliktelik ve sonsuz yalnızlığın hüküm sürdüğü kendi iklimimize de ayna tutuyor. Rui’yle beraber kayıp mekanlarda çıktığı yolculukta yakaladığı karelerle Lale Tara, zamanın kollarını büküyor ve kendini bedeninden soyutlayarak bize kendimizi en alışılmadık bir şekilde yeniden tanıtıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT