`İksir` - Ahmet Güneştekin Resim Sergisi

Tarihler: 23 Aralık 2008 Salı ~ 03 Şubat 2009 Salı

Yer: Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi

Adres: Çırağan Palace Kempinski Otel İstanbul

Telefon: 0212 326 46 46

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 23, 2008 ~ Şub 3, 2009

AHMET GÜNEŞTEKİN - “İKSİR”

Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi 23 Aralık 2008 Salı günü Ahmet Güneştekin’in “İksir” isimli resim sergisini sanatseverlere sunacak. Besteci Can Atilla’nın katılımıyla “Efsaneler” albümü eşliğinde açılacak sergi 3 Şubat 2009’a kadar haftanın yedi günü yirmi dört saat görülebilecek.

Yıllardır Mezopotamya, Yunan ve Anadolu efsanelerini tuvaline aktaran önemli ressamlarımızdan Ahmet Güneştekin, Küratör Beste Gürsu tarafından projelendirilen ``İksir`` sergisinde insanoğlunun ölümsüzlük arzusunu işliyor.
Gılgamış`tan bu yana destanlara konu olan, Zümrüd-ü Anka`yı doğuran, Şahmaran`la Lokman Hekim`e geçen ölümsüzlük iksiri sanatının kökeni bu topraklara dayanan çağdaş bir sanatçı tarafından yeniden yorumlanıyor.

Ahmet Güneştekin: 1966’da Batman`da dünyaya gelen Ahmet Güneştekin’in ilk ödülünü alması ve yağlı boyayla tanışması 1975, ilkokul üçüncü sınıftayken... İlk sergisi ise 1981’de öğrenim gördüğü lisenin kütüphanesinde açtığı sergi.
1997 yılında Beyoğlu’nda ilk profesyonel atölyesini kuran Güneştekin 1997 - 2003 yılları arası Anadolu seyahatlerine çıktı, bu seyahatlerden efsaneler derledi ve tuvaline aktardı. 2003’te Atatürk Kültür Merkezi’nde “Karanlıktan Sonraki Renkler” isimli ilk büyük sergisini açtı. Resim çalışmaları devam ederken 2005’te bir yandan da “Güneşin İzinde” adlı belgesel projesini gerçekleştirdi (TRT için çekilen belgesel halen TRT 2 kanalında haftalık bölümleriyle yayınına devam ediyor).
2008 yılında ise “Ustalarla Güneşin İzinde Sergileri” başlığıyla 81 il, 81 sanatçı, 81 sergi projesini hayata geçirdi; bu proje kapsamında çağdaş Türk sanatının bütün ustalarını, eserleriyle beraber Anadolu`ya taşıyarak tarihi mekanlarda sergiler açıyor. Güneştekin, halen devam eden proje tamamlandığında, aşılması güç bir rekora imza atmış olacak. Yurtiçi ve yurtdışında yüzden fazla kişisel ve karma sergiye katılan, çalışmalarını kendi atölyesinde sürdüren Ahmet Güneştekin’in eserleri, yurtiçi ve yurtdışındaki birçok koleksiyonda yer almakta.

Ölümsüz efsane kahramanlarının Ahmet Güneştekin’in tuvallerinde birer sanat eserine dönüştüğü sergisi “İksir”, Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi 2008 sonbahar sezonunun üçüncü sergisi.

Detaylı bilgi için: 0212 293 91 50
0535 866 61 05
zeynep@artandlife.com.tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT