`Megalopoller` Sergisi

Tarihler: 26 Ocak 2011 Çarşamba ~ 19 Mart 2011 Cumartesi

Yer: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00 - 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 26, 2011 ~ Mar 19, 2011

Son dönemin önde gelen genç sanatçılarından mounir fatmi’nin “megalopoller’’ sergisi, 26 Ocak 2011 – 19 Mart 2011 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

1990’lı yıllarda ulus-devletlerin geriye çekilmesiyle birlikte devletler-üstü siyasi ve ekonomik yapılanmanın oluşmasını eleştiren mounir fatmi, “megalopoller’’ ile şehirlerin mimarisine eğilerek kaybolan bir dünyadan yeni teknolojilerin hakim olmaya başladığı başka bir dünyaya, Arap aleminden ironik olarak bakmaktadır.

Küratör Ali Akay sergi ile ilgili değerlendirmesinde; “ Berlin Duvarı ve SSCB sonrasında, Avrupa Birliği’nin de ortak para birimine doğru geliştiği yıllarda dünyayı yatay bir şekilde kesen şehirler yeni dünya merkezleri olmaya başladılar. Şehirlerdeki değişim en çok mutenalaşma ve normalleştirme süreçlerinde kendisini gösterdi. Eski marjinalleşen mahalleler, yeniden yatırım altına alınarak bir şehircilik planlamasına doğru geçildi. Mimarlar bu süreci en çok belirleyen unsurlar olarak şehirlerin binalarını yeniden oluşturdular. Bu süreci irdeleyen mounir fatmi, megalopoller kavramına farklı bir yorum katıyor” dedi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT