`Minyatür Odalar` Rahmi M. Koç Müzesi’nde

Tarihler: 01 Ocak 2009 Perşembe ~ 15 Mart 2009 Pazar

Yer: Rahmi M. Koç Müzesi

Adres: Hasköy Cad. No: 5 Hasköy 34445- İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 369 66 00-01-02

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 1, 2009 ~ Mar 15, 2009
Yoğun İlgi Nedeniyle “Minyatür Odalar” Sergisi 15 Haziran’a Kadar Uzatıldı.
Dünyada eşine ender rastlanan minyatür sanatını Türkiye’deki sanatseverlerle buluşturan Rahmi M. Koç Müzesi, ‘Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar’ sergisine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle sergiyi 15 Haziran 2009 tarihine kadar uzatma kararı aldı.

Minyatür sanatının günümüzdeki tek aktif temsilcisi Henry Kupjack’ın minik ama her detayı kusursuz ‘Minyatür Odalar’ında heyecanlı yolcuğa henüz çıkmamış olanlar, büyük bir yeteneğin küçük düşündüğünde neler yapabildiğine tanıklık etmeniz için 21 adet ‘Minyatür Oda’ 15 Haziran’a kadar Rahmi M. Koç Müzesi’nde sizleri bekliyor.

Her zaman daha iyisini yapma hedefi ile hareket eden ve şimdiye kadar hep ilklere imza atmış, dünyanın her yerinden orijinal ve çarpıcı tasarım örneklerini sunmuş, Rahmi M. Koç Müzesi, ‘Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar’ Sergisini ziyaretçilerinin beğenisine sunarak sanatseverlerden büyük ilgi görmeye devam ediyor.

17 Aralık 2008 tarihinde Rahmi M. Koç Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan Amerikalı Sanatçı Henry Kupjack’in, eşi benzerine zor rastlanan gerçeklikteki kusursuz ve büyüleyici ‘Minyatür Odalar”ı karşılaşılan yoğun ilgi nedeniyle, 15 Mart 2009 tarihinde bitecek sergi 15 Haziran 2009 tarihine kadar uzatıldı.

Henry Kupjack’ın yıllardır minik, büyüleyici ve her bir detayı titizlikle aslına uygun bir şekilde ele aldığı ‘Minyatür Odalar”ı dünya tarihinde iz bırakmış dönemlerin yaşam tarzını, mimari özelliklerini ve en önemlisi ruhunu yansıtıyor. Sergide 1770’lere ait Amerika’nın üçüncü başkanı Thomas Jefferson’ın çalışma ve yatak odasının minyatürü de bulunuyor, 1940’lı yıllara ait Wintergarden Tiyatrosu’nun sahne arkasının minyatürü de. Sanatının günümüzdeki tek temsilcisi olan Henry Kupjack’ın yoğun emek isteyen çalışmaları sonucu ortaya çıkan bu eserler; Florida Naples Sanat Müzesi, Winterthur Müzesi, Chicago Sanat Enstitüsü, Forbes Galerisi, Boston Kütüphanesi ve Illinois Devlet Müzesi gibi dünyanın belli başlı müze ve galerilerde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Henry Kupjack, ‘Minyatür Oda’ların ortaya çıkmasında yılların deneyimi ve çocukluk hayal gücünün çok büyük tesiri olduğunu söylüyor. ‘Minyatür Oda’lar her yaştan insanı farklı sebeplerle derinden etkiliyor. Bu odalarda her kişinin yaşamından, tecrübelerinden, tarihinden, kültüründen izler bulması mümkün. Her bir oda, bir televizyon ekranından içeri bakıyormuş hissi uyandırıyor. “Amacım odaları öylesine gerçek yapmak ki bakıldığında odanın içindeymiş gibi hissettirebilmek” diyen Henry Kupjack’ın meraklılarını minik ama kusursuz bir yolculuğa çıkaracağı “Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar” Sergisi, doğanın en hassas ellerinden çıkan ince işçiliğin ve tasarımın keşfedilmesi için Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Dünyanın en değerli taşı olan pırlantayı özenle işleyerek kullanıcısına ayrıcalık yaşatan ZEN Diamond ana sponsorluğunda ve Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı THY’nin desteği ile Türkiye’ye getirilen “Hayallere Sığmayan Minyatür Odalar” Sergisi,

15 Haziran 2009 tarihine kadar ziyarete açık olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT