`Pera - Kadın` Resim Sergisi

Tarihler: 01 Şubat 2011 Salı ~ 12 Şubat 2011 Cumartesi

Yer: Elite World İstanbul Hotel - Lobi

Adres: Şehit Muhtar Cad. No: 42 Taksim ( Talimhane, TEDAŞ karşısı) İstanbul

Telefon: 0536 546 30 17

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 1, 2011 ~ Şub 12, 2011

Elite World İstanbul Hotel sanata ve sanatçıya destek vermeye devam ediyor. 01– 12 Şubat 2011 tarihleri arasında Sevim Gürsoy Tunçyıldız ve Akif Poroy’un eserlerinin yer aldığı “Pera & Kadın” resim sergisi Elite World İstanbul Hotel’de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

01 Şubat 2011 saat 18:30 da sanatseverlerin, basın mensuplarının ve otel konuklarının da katılımıyla gerçekleştirilecek açılış kokteylimize katılımınızdan memnuniyet duyarız.

Sevim Gürsoy Tunçyıldız

1946 İstanbul’da doğdu. Liseyi bitirdikten sonra resi eğitimini Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Atölyesinde tamamladı. 1987-1990 tarihleri arasında Ressamlar Derneği resim atölyesinde hocalık yaptı. 1998 yılında Ressamlar Derneği Başkanlığı’na seçildi. Halen Ressamlar Derneği Başkanıdır. Resimlerinin ana teması Pera’dır. (mimari, kültürel, çevresel yaşam)

Mavinin tonlarını her yapıtında ana renk olarak kullanan sanatçı, expresyonist cizgide gerçekleştirdiği kompozisyonlarında Beyoğlu’nun gözden uzak yaşantısını konu olarak işlemektedir. Tunçyıldız yurtiçinde 24 kişisel sergi açmıştır. Türkiye dışında ise Hotel Meurica /Fransa, Kus Heiborn /Almanya, Belediye Sanat Galerisi /Hollanda, Karismus Sanat Galerisi /Viyana ve Galeri Celal / Paris’te eserlerini sergilemiştir.

Akif Poroy

1960’lı yıllarda yağlı boya resme başladı. 1970’li yıllarda Düsseldorf, Amsterdam, Münih ve New York’ta tanıştığı ressamlar bugünkü çizgisinde önemli etkiler yarattılar. İlk kişisel sergisini Şubat 1986’da Münih’te açtı. Resim yapmayı bir nevi meditasyon olarak gören Akif Poroy’a göre resim yapmak, özgün bir şekilde duyguları ve düşünceleri bir düzeye yansıtmak.

Resimleri genellikle klasik Türk minyatürlerinin renkleri, New York soyut ekspresyonist ekolü ve Avrupa informel abstraksyonu etkisinde oluşmuş. Gerçeküstü çalışmalarından “minimal painting” türüne, Osmanlı kaligrafisi ile Bronx Grafiti akımını aynı tuvalde yoğurduğu denemeleri vardır.

1989 yılından beri Ressamlar Derneği Yönetim Kurulu üyesidir. 2007’de Akif Poroy’a İstanbul Kadın Ressamlar Derneği “Onursal Üyeliği” verilmiştir. İstanbul Basın Müzesi ve Edirne Çağdaş Sanat Müzesinde resimleri bulunmaktadır. 20 kişisel sergi açmış ve onlarca karma sergiye katılmış olan Akif Poroy’un Türkiye dışında resimleri, Almanya, Avusturya, Avustralya, İsviçre, İspanya, Hollanda, Polonya, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ve USA’da özel koleksiyonlarda bulunmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT