`Social Bits Istanbul`

Tarihler: 14 Mayıs 2010 Cuma ~ 19 Mayıs 2010 Çarşamba

Yer: Kasa Galeri

Adres: Bankalar Caddesi No: 2 Karaköy İstanbul

Telefon: 0 212 2924939

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 14, 2010 ~ May 19, 2010

Avusturya’nın Linz kenti merkezli araştırmacı sanat grubu Social Bits (http://socialbits.org) tarafından düzenlenen “Social Bits İstanbul” sergisi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’u yeni mecralar kullanarak kente yeniden sunmayı hedefliyor. İstanbul’da yaşayanların çevrimiçi sosyal ağlardaki paylaşımlarını ve düşüncelerini, sayısal ve fiziksel sanat nesnelerine dönüştürmeyi amaçlayan serginin teması da yine İstanbul kenti ve kentin yarattığı bilgi bulutu.

İstanbulluların sanal ortamda bıraktığı izler “Social Bits İstanbul” sergisinde yer alan birçok çalışmayı doğrudan şekillendirecek. Akışkan Veri (Fluid Data) adlı çalışma sosyal ağlarda üretilen verilerin gerçek mimariye nasıl uyum sağlayacağını gösterirken, Japon kuşu Kazamidori üniversitenin web sitesindeki sanal ziyaretçilerin nereden geldiklerini sergiyi gezmekte olanlara gerçek zamanlı olarak sunacak. Sergide yer alan çalışmaların konu ettiği sosyal mecralardan biri olarak Twitter da ön plana çıkıyor. İstanbullu Twitter kullanıcılarının ürettiği verileri tişört desenine çeviren Kent Giysileri (Urbansphere Wearables) adlı çalışmanın yanı sıra ses ve görüntü yerleştirmesi Duygu Durum (Urban Mood) da yine Twitter metinlerini analiz ederek kentin kelimelerini üretiyor olacak. İstanbul’daki anlık etkinlikleri gerçek zamanlı bir rapor haline dönüştürüp izleyicilere aktaran Haber Sızması (News Leak) ve ziyaretçilerin İstanbul ile ilgili duygularını haritalandırabilecekleri Kolektif Veri Haritaları (Collective Data Maps) adlı çalışmalar da “Social Bits İstanbul” sergisinde izleyiciyle buluşacak.

Araştırmacı sanat grubu Social Bits, genç medya sanatçıları Türkiye’den Mahir M. Yavuz, Kanada’dan Jayme Cochrane, Japonya’dan h.o grubu (Hideaki Ogawa, Jun Yura, Taizo Zushi, Emiko Ogawa, Yoko Minagawa), Avustralya’dan Timothy Devine ile İran’dan Shervin Afshar’dan oluşuyor. Social Bits grubu yalnızca toplumsal verilerin kendisiyle ilgilenmiyor; grubun ilgisini çeken daha ziyade verilerin hangi araçlarla üretildiği ve topluma nasıl geri yansıtılabileceği. Bu noktada Social Bits sanatçıları için asıl merak uyandıran ise, insan düşüncesinin sayısal bilgiye dönüştürülmesi ve sonrasında bu bilginin fiziksel bağlama oturtulması süreci.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT