Sürekli Çeşitlenmeler Sergisi

Tarihler: 18 Mayıs 2011 Çarşamba ~ 18 Haziran 2011 Cumartesi

Yer: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No:8 34435 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00 - 01

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 18, 2011 ~ Haz 18, 2011

Ayşe Erkmen, Füsun Onur ve Seza Paker’in eserlerinden oluşan ‘Sürekli Çeşitlenmeler’ sergisi, 18 Mayıs 2011 – 18 Haziran 2011 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Küratörlüğünü Ali Akay’ın yaptığı sergide, sanatçıların kişisel boyutunu benzer biçimde ortaya koyan, ortaklaşa bir bağlama dayalı ve birbirine içkin olmasına rağmen hetorejen eserler yer alıyor.

Ali Akay sergi ile ilgili değerlendirmesinde: ‘Sürekli Çeşitlenmeler’ bir yaratım ve düzenleme biçimi sayılmalıdır. Her bir eser, mekân ve zaman ile birebir ilişki içindedir ve dışsal bağlamla olan ilişkisini de göz önüne almaktadır. Özellikle Barok Müzik’te çeşitleme, bir ‘tema’nın ortaya sürdüğü değişikliklerden oluşan, çeşitli müzikal cümleleri üretmeye olanak sağlayan bir ileri sürüştür.

ABA, ABACA, veya ABACADA. Temaların sayısı, bir işden diğerine çeşitlenebilmekte ve varyasyonlar oluşturmaktadır. Sanatçılar bu alanı seslerin ve imgelerin her seferinde kaçışıp durduğu bir bölge gibi kullanıyorlar. Düzenlemeler, sesler ve imgeler birbirinden ayrılıyor ve kaçış noktalarının kendi aralarında bir düzen oluşturduğu mekânsal zemine doğru kendilerini savuruyor, dağıtıyorlar.

Sanatçılar tarafından oluşturulan fikirler ve zihindeki imajlar birleşmeyen bir sentezi ortaya koyuyor. Bu çok sayıdaki parçalanma sayılamayacak kadar daha küçük parçalara ayırarak dönüştürmeye devam ediyor. Bu üç sanatçı için ‘Sürekli Çeşitlenmeler’ hareketler, işaretler, çizgiler ve arayışlardır. Temaların sayısı bir işten diğerine çeşitlenebilmekte ve varyasyonlar oluşturmaktadır’ diyor.

Sanatçılar: Ayşe Erkmen, Füsun Onur, Seza Paker
Küratör: Ali Akay

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT