`Untitled` Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 27 Aralık 2008 Cumartesi ~ 08 Şubat 2009 Pazar

Yer: santralistanbul

Adres: Kazım Karabekir Caddesi No:1 Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 444 0 428

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 27, 2008 ~ Şub 8, 2009

UNTITLED Fotoğraf Sergisi santralistanbul’da

santralistanbul, 27 Aralık 2008 - 8 Şubat 2009 tarihlerinde, çağdaş fotoğrafa yaklaşımdaki estetik değerleri mümkün olan en özgür sınırlar içinde temsil eden “Untitled” sergisini sunuyor. Sergide 23 genç fotoğrafçının modadan sosyal belgesele, mimariden kurguya, fotoğrafın farklı alanlarından çalışmaları yer alıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Görsel İletişim Tasarımı ile Fotoğraf ve Video lisans ve yüksek lisans programlarının öğrencileri ve mezunlarının fotoğraflarından oluşan “Untitled”, fotoğrafın farklı alanlarından örnekler sunuyor. “Untitled” sergisini oluşturan 58 çalışma, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin öğrenme iştahını, yaratıcılığı ve deneysel olma arzusunu teşvik eden eğitim anlayışının da etkisiyle öğrencilerin kendilerini özgürce ifade ederek ürettikleri işlerden oluşuyor.

Günümüzde çağdaş sanat dünyası, milyonlarca insanın çok çeşitli web siteleri yoluyla fotoğraf, yazı, video ve müzik paylaştıkları yaratıcı ve demokratik bir ifade ortamından doğan anonim ‘yeni’ sanat anlayışlarıyla karşı karşıya bulunuyor. “Untitled” sergisinde yer alan seçki, bu ortamda doğan ‘öteki’, ‘isimsiz’, ‘çok cinsiyetli’, ‘cinsiyetsiz’, ‘kimliksiz’ işlerden oluşuyor. Kültürel kodların ve kodlar hiyerarşisinin sorgulandığı bu yeni dönemde gündelik ve kültürlerarası kodlarla kendilerini ifade eden bu çalışmalar, görüntü estetiği ve üretim biçimi açısından foto-grafik evreninin sınırlarını zorluyor ve bu evrenin çeşitlenmesine önemli katkılarda bulunuyor.

“Untitled” sergisinde yer alan çalışmaların bir kısmı, 23 Eylül-28 Eylül 2008 tarihleri arasında görüntüleme teknolojileri alanında dünyanın en önemli fuarı olan Photokina’nın “Academy Meets Photokina” etkinliği kapsamında sergilendi. Genç fotoğrafçıların ‘öncü’ olarak nitelenebilecek yaklaşımlarının ürünü olan “Untitled” sergisinde yer alan çalışmalar 8 Şubat 2009 tarihine kadar santralistanbul’da, ziyaretçileri samimiyetle izlemeye ve bu ‘yeni’ durumu keşfetmeye davet ediyor.

Sergi, Pazartesi hariç her gün Santralistanbul Galeri 1`de 10.00 – 20.00 arası açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT