`Yeryüzünden Portreler` Fotoğraf Sergisi

Tarihler: 18 Ocak 2011 Salı ~ 06 Şubat 2011 Pazar

Yer: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi

Adres: Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi No: 217 Tünel – Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 18, 2011 ~ Şub 6, 2011

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın `Yeryüzünden Portreler` Fotoğraf Sergisi
18 Ocak- 6 Şubat 2011

Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi, 18 Ocak - 6 Şubat 2011 tarihleri arasında, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın`ın ` Yeryüzünden Portreler’ fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

“Yeryüzünden Portreler” Bir yüzde yüzlerce anlam gizlidir… Kızgınlık, korku, şaşkınlık, üzüntü, nefret, sevinç hep insanın yüzündedir. Bazen öyle bir ifadenin esiri olursunuz ki; artık o ifade ne zihninizden silinir, ne de gönlünüzden yıllar boyunca. Bir bakış, bir gülüş, bir ifade; hayal ettikçe, düşündükçe yankılanır, derinleşir, unutulmaz. Savurur sizi bir yaprak misali oradan oraya. Dünyanın neresine giderseniz gidin, kendinizi hep insan denen mucizenin yüzündeki ifadesinde bulmaya çalışırsınız. Kimi zaman ağlayan bir çocuğun gözyaşlarındasınızdır, kimi zaman da tangonun ateşinde.

Murat Aydın bu duygusal yolculuk için şöyle diyor: “Şüphesiz en zor olan, tanımadığınız, sırrına eremediğiniz coğrafyalardaki insanların portrelerini çekmek. Fotoğrafını çekeceğiniz insanla çekim öncesi veya sonrasında göz göze gelirsiniz. Bir tebessüm, içinizde derin bir huzur bırakır. Bütün zorluklar ortadan kalkar. İşte o an her şey yeniden kurulur ve yeni bir yüzle tanışırsınız.” Başlı başına bir serüven olan “insan ve yüzü” Murat Aydın’ın objektifinden, ilginç kareler olarak sunuluyor. Birçok ülkede gerçekleştirilen çekimlerin seçkin örnekleri, bizleri farklı coğrafyaların derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Bizler bu birikim sayesinde insanın yüzüne biraz daha yakından bakma imkânı elde ediyoruz. Bu karelere baktıkça, hafızamızda ezeli bir tanışıklığın hatıraları canlanıyor. Çocuklar bakışlarıyla, yaşlılar yüzlerinde derinleşen çizgileriyle, üç dinin temsilcileri ise ellerindeki kutsal kitaplarıyla tüm insanlığı barışa davet eder gibi adeta.

Murat AYDIN
1960 yılında Giresun’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Yerel Yönetimlerde Farklı Yaklaşımlar ve Sosyal Belediyecilik Uygulamaları” konulu tezi ile master derecesi aldı. 1999 yılından itibaren Zeytinburnu Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Uzun yıllardır fotoğraf sanatıyla ilgilenmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT