100 Yıla Can Verenlerden Sergisi

100 Yıla Can Verenlerden Sergisi

Tarihler: 09 Eylül 2020 Çarşamba ~ 30 Eylül 2020 Çarşamba

Yer: Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Adres: Ali Suavi Sokağı (Sanatçılar Sokağı), No: 7 Bahariye Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 414 22 39

Web: http://www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 9, 2020 ~ Eyl 30, 2020

Sanatçı İrfan Ertel Türkiye Komünist Partisi’nin yüzüncü yılına eserleriyle alkış tutuyor.

Ülkemizde özel olarak işçi sınıfının partili mücadelesine doğrudan veya dolaylı olarak emeğini katmış kişilerin portreleri ilk kez bu genişlikte bir sergide bir araya geliyor.

Sergi 8 – 30 Eylül 2020 tarihleri arasında Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde görülebilir.

İrfan Ertel’in az bir bölümü daha önce başka amaçlarla yapılmış resimlerinden hareketle başlayan bu projesi, TKP’nin yüzüncü yaşına denk gelen 2020 yılı içinde hızla büyüdü, çoğaldı. Portrelere portreler eklendi.

“100 yıla can verenlerden” sergisi geçmişte kalan insanlarımızın nasıl bir geleceğe uzandıklarına ayna tutmaktadır. Sergimiz geçmişi değil geleceği anlatmaktadır. Bu gelecek aydınlık ve umut doludur.

İrfan Ertel Kimdir?
İrfan Ertel 1951 yılında Muğla, Bayır’da doğdu. 1969’dan beri örgütlü bir komünist olarak siyasal mücadelenin içinde yer alıyor. Bu uzun süre içinde TSİP, TKP-İşçinin Sesi ve TKP saflarında bulundu.

1971–1979 yılları arasında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümünde sanat eğitimi gördü. Öğrenciliği sırasında Ruhi Su ile tanıştı ve Dostlar Korosunda yer aldı. 1990’larda Ruhi Su Vakfı’nın yönetiminde bulundu.

1970’li yıllarda epik tiyatronun ülkemizdeki en önemli temsilcisi sayılan Vasıf Öngören’in İstanbul Birlik sahnesinde dekoratör olarak görev aldı.

80’lerde İşçi Sağlığı Derneği’nin, daha sonra İşçi Sağlığı ve Meslek Hastalıkları Vakfı, Meska’nın kurucularından biri oldu. Altı ana sektöre yönelik işçi sağlığı eğitim çalışmaları için fotoğraflar ve kısa filmler çekti, slayt ve film gösterileri hazırladı, sayısız sunum yaptı. 2010 yılından beri İşçi Sağlığı Meclisi’ne emek veriyor.

Barış Derneği’nin yeniden kurulduğu 2003 yılından itibaren dernekte aktif görev aldı ve yönetiminde bulundu. 2005 ve sonrasında onlarca ressamın eseriyle katkıda bulunduğu Barış Sergisi organizasyonlarının merkezinde Ertel vardı.

Kesintisiz olarak resim yapmaya ve sergiler açmaya devam etti. Bugüne kadar birçok karma sergiye katılmış ve çeşitli illerde 60 kadar kişisel sergi açmıştır. İrfan Ertel’in birçok yapıtı yurtiçi ve yurtdışı koleksiyonlarda yer almaktadır.

“100 Yaşa Can Verenlerden…” sergisi 30 Eylül 2020 tarihine kadar Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde görülebilir.

Sergi her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT