12. İstanbul Bienali

Tarihler: 17 Eylül 2011 Cumartesi ~ 13 Kasım 2011 Pazar

Yer: İstanbul Kültür Sanat Vakfı

Adres: İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi, No: 5 Şişhane 34433 İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 334 07 63 - 64

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 17, 2011 ~ Kas 13, 2011

İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 12. İstanbul Bienali, 17 Eylül - 13 Kasım tarihleri arasında İstanbullularla buluşmaya hazırlanıyor.

12. İstanbul Bienali’nin İsimsiz (12. İstanbul Bienali), 2011 olarak belirlenen başlığı ve görsel kimliği, minimalist ve kavramsal yapıtlarıyla 20. yüzyıl güncel sanatının en önemli isimleri arasında sayılan Kübalı-Amerikalı sanatçı Felix Gonzalez-Torres’e göndermeler içeriyor.

12. İstanbul Bienali, başlığının yanı sıra temalarında da Felix Gonzalez-Torres’in işlerinden ilham alıyor. Bienalde "İsimsiz" (Pasaport), "İsimsiz" (Ross), "İsimsiz" (Ateşli Silahla Ölüm), İsimsiz (Soyutlama) ve İsimsiz (Tarih) olarak farklı temalar altında düzenlenecek beş karma sergiye ek olarak, bu meselelerle ilgili tartışmaları daha da ileriye taşıyacak 45 solo sergi de yer alacak. 12. İstanbul Bienali, başlığında olduğu gibi, bu beş tema çerçevesinde de Gonzalez-Torres’e referans vermeye devam edecek.

12. İstanbul Bienali, günümüzde, özellikle bienal bağlamında, yan etkinlik ve programları öne çıkaran anlayışa yanıt olarak, sanatsal ve küratoryel ifadenin asıl biçimi olan serginin önemine yeniden dikkat çekmeyi amaçlıyor. Bu amaçla bienal tek bir sergi mekanında gerçekleştirilerek sanat eserlerinin ön plana çıkmasını sağlayacak.

Eylül ayından itibaren İstanbul’u bir kez daha dünya sanat çevrelerinin ilgiyle izlediği bir sanat platformuna dönüştürecek 12. İstanbul Bienali, İKSV tarafından 17 Eylül-13 Kasım 2011 tarihleri arasında Koç Holding sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

“BienalArtı” bileti ile siz de İstanbul Bienali’nin destekçisi olabilirsiniz.

İstanbul Bienali heyecanı bu yıl erken başlıyor! İstanbul Bienali’nde geçtiğimiz yıl başlatılan ve sanatseverlerden büyük ilgi gören "BienalArtı” biletleri, 26 Şubat Cumartesi günü satışa çıkıyor.

"BienalArtı" biletleri ile sanatseverler İstanbul Bienali’ne kişisel olarak katkıda bulunmanın yanı sıra 15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek ön izlemeye katılabilecek ve Bienali özel etkinlikleriyle birlikte sınırsız izleme fırsatına da sahip olacaklar. İki kişi için geçerli olacak “BienalArtı” biletlerinin fiyatı 150TL olarak belirlendi.

“BienalArtı” biletleri BİLETİX çağrı merkezi (0216 556 98 00), www.biletix.com ve BİLETİX satış noktalarının yanı sıra IKSV binasından satın alınabilir. Lale Kart sahipleri her zaman olduğu gibi biletlerini yine özel indirimlerle alabilecek.

Ayrıntılı bilgi için: www.iksv.org/bienal

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT