Gündönümü

Gündönümü

Tarihler: 21 Haziran 2018 Perşembe ~ 10 Ağustos 2018 Cuma

Yer: Noramin İş Merkezi

Adres: Büyükdere Cad. Noramin İş Merkezi B5 Katı Maslak İstanbul Maslak İstanbul

Telefon: 0 (212) 801 43 34

Web: https://www.ddesigngallery.com/

E Posta: info@ddesigngallery.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 21, 2018 ~ Ağu 10, 2018

21 Haziran Dünya’nın kuzeyi için en uzun güneyi için en kısa gündüz. Geceyle gündüzün yer değiştirdiği, doğanın yeryüzündeki yaşamın ince bir dengede olduğunu hatırlattığı zaman.

Kağıt, Eski Mısır’ın kendine benzer parşömeni bir yana bırakılırsa Çin’den yola çıkıp Arap yarımadasından dünyaya yayılan insanlığı kültür taşıyıcısı. Bilginin hızlı yayılmasını sağlayan, kıtaları birleştirme gücüne sahip mucizevi nesne.

Ve çizgi ve resim… sözden çok önce ve sözden sonra kendine ait kodlarla konuşan büyüyen, yayılan, çoğalan, iletişimi, aklı, tini besleyen gösterimlerin hepsi.

Kağıt işlerin sadeliği ve naifliği üzerine izleyici algısını değiştirecek olan “Gündönümü” sergisi 21 Haziran – 21 Temmuz 2018 tarihlerinde ddesign gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

Mevsimsel döngünün en uzun gününde dört sanatçı, bir kez daha çizgiyi ve rengi kağıtla buluşturdu. Binlerce yıldan, kağıdın ve boyanın evriminden, resmin dönüşümünden sonra kendi dillerini kağıda nakşettiler.

Sergi dört farklı sanatçının kağıt üzerine yapmış oldukları eserleri bir araya getirerek, alışılmışın ve popülerin dışında da nefes alabilen bir sanat anlayışını yansıtıyor.

Sergide yer alan Kerem Ağralı, Sema Maşkılı, Ahmet Sarı ve Barış Sarıbaş’ın eserleri izleyiciyi günlük yaşamdan kopararak, zaman ve mekan algısını sorgulatarak başka dünyaların kapısına kadar götürecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT