32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi

32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi

Tarihler: 24 Kasım 2015 Salı ~ 15 Aralık 2015 Salı

Yer: Caddebostan Kültür Merkezi

Adres: Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 467 36 00 - 0216 467 25 68

Faks: 0216 386 09 33

Web: http://www.ckm.gen.tr

E Posta: info@ckm.gen.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 24, 2015 ~ Ara 15, 2015

Başladığı günden bugüne her yıl dünya tarihine ışık tutan karikatürleri ve karikatürlere hayat verenleri ödüllendiren 32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda yer alan eserler, 18 Kasım Çarşamba günü itibarıyla Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başladı. Sergi, 15 Aralık tarihine kadar gezilebilecek.

Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl düzenlenen ve 32 yıldır dünya karikatürünü evrensel bir boyutta ele alan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, bu yıl 66 ülkeden 787 sanatçı ve 2.289 karikatüre ev sahipliği yaptı.

32. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni ardından ödüllü karikatürler Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başladı. Ödül töreni nedeniyle bir araya gelen karikatüristler sergi açılışında bulundular.

Aydın Doğan Vakfı karikatür alanında geleceği inşa etmeye aday yeni kuşakların desteklenmesi için katkıda bulunmayı hedefliyor. Bu doğrultuda, geleceğin genç çizerlerinin yetişmesi amacıyla kurulan ve Yönetim Kurulu Başkanlığını Didem Çapa ve Yürütme Kurulu Başkanlığını Demet Sabancı Çetindoğan’ın yürüttüğü Yaratıcı Çocuklar Derneği ile bir atölye çalışmasında buluştular. Atölye kapsamında yarının genç çizerleri, sergi açılışı öncesinde Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödüllü karikatüristleriyle ‘Çizgilerin Dünyası’nda buluşarak, karikatür çizimleri gerçekleştirdiler.

Genç çizerlerle ödüllü karikatüristlerin bir araya geldiği atölye çalışmasının ardından açılan sergi 15 Aralık tarihine kadar gezilebilecek. Geçen yıllarda düzenlenen sergilerin gördüğü ilgiden dolayı bu yılki sergi daha uzun süre sanatseverlerle buluşacak. Sanata yönelik destekleriyle bilinen Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen sergiye tüm karikatür severler bekleniyor.

Birinciliği Agim Sulaj, ikinciliği Mohsen Nouri Najafi ve üçüncüğu Jalal Pirmarzabad’ın kazandığı yarışmada dereceye girenleri, Michael Kountouris (Yunanistan), Ercan Akyol, Latif Demirci, Selçuk Demirel, Bayram Hajizadeh (Azerbaycan), Piyale Madra, Godfrey Mwampembwa (Tanzanya), Tan Oral, Yuko Shimizu (Japonya) ve Jen Sorensen’den (ABD) oluşan uluslararası seçici kurul belirledi.

Ayrıca seçici kurul, Alberto Morales Ajubel (İspanya), Angel Boligan Corbo (Küba), Moacir Knorr Gutterres (Brezilya), Musa Gümüş, Cemalettin Güzeloğlu, Ishimaru Hide (Japonya), Frank Hoffmann (Almanya), Jose Antonio Garci Nieto (Meksika), Didier Pizzi (Fransa), Saman Torabi (İran), Jugoslav Vlahovic (Sırbistan), Mikhail Zlatkovsky’i (Rusya) de Başarı Ödülü’ne değer buldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT