4 Aktör Ressam Rolünde

Tarihler: 09 Şubat 2009 Pazartesi ~ 07 Mart 2009 Cumartesi

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Feyziye Mektepleri Vakfı, Teşvikiye İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 9, 2009 ~ Mar 7, 2009
“4 AKTÖR RESSAM ROLÜNDE” SERGİSİ AÇILIYOR!
Tiyatro dünyasının usta oyuncuları, ayrılmaz dostlar, Mustafa ALABORA, Müjdat GEZEN, Yaman TÜZCET ve rahmetli Savaş DİNÇEL’in hem resimlerini hem de örnek dostluklarını sergileyecekleri “4 Aktör Ressam Rolünde” adlı sergi; Galeri Işık Teşvikiye’de, 09 Şubat 2009 Pazartesi akşamı açılıyor...

Feyziye Mektepleri Vakfı`na ait Galeri Işık Teşvikiye, oldukça sıra dışı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Usta oyunculuklarının yanı sıra resim çalışmalarını da sürdüren; 20 Aralık 2007 tarihinde kaybettiğimiz büyük sanat adamı Savaş DİNÇEL, resim çalışmaları 1960’lı yıllara dayanan Müjdat GEZEN, GEZEN sayesinde resim yapmaya başlayan Mustafa ALABORA ve karikatürist Yaman TÜZCET’in, ilk ortak resim sergisi “4 Aktör Ressam Rolünde”, 09 Şubat 2009 Pazartesi akşamı açılıyor.

İlk olarak; Müjdat GEZEN’in Mustafa ALABORA’yla ortak sergi açma konusunda görüşmesi üzerine ortaya çıkan fikir; Memet Ali ALABORA’nın, kısa süre önce kaybettikleri en kıymetli dostları usta oyuncu Savaş DİNÇEL’in resimlerinin de bu sergide bulunmasının anlamlı olacağını belirtmesiyle, gelişti. Ekibe; ressam rolündeki dördüncü aktör, Avustralya’da yaşayan dostları Yaman TÜZCET’in de katılmasıyla, usta aktörlerin bu kez aynı rolü üstlendikleri “4 Aktör Ressam Rolünde” adlı sergi ortaya çıktı.

Farklı boyutlarda, akrilik ve yağlıboya tablolardan oluşan sergide; bu dört yakın dostun, gerek özel gerek oyunculuk hayatlarında olduğu gibi, resimlerinde de doğaya, topluma, yaşama yönelik mesajlar verdikleri gözlenmekte. Savaş DİNÇEL’in resimlerinin yanı sıra tablo karikatürlerinden seçmelerin de yer alacağı serginin en büyük sürprizi ise; oğlu Barış DİNÇEL tarafından yapılan Savaş DİNÇEL heykeli ve Savaş DİNÇEL köşesi olacak.

Küratörlüğü Barış DİNÇEL ve Banu ZEYTİNOĞLU, afiş tasarımı Memet Ali ALABORA tarafından yapılan “4 Aktör Ressam Rolünde” sergisi; 09 Şubat – 07 Mart 2009 tarihleri arasında 1885 yılında kurulan ve Türkiye`nin ilk eğitim vakıflarından biri olan Feyziye Mektepleri Vakfı`na ait Galeri Işık Teşvikiye’de gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT