4. Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi

4. Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi

Tarihler: 23 Haziran 2018 Cumartesi ~ 07 Temmuz 2018 Cumartesi

Yer: Selçuk Ecza Deposu

Adres: Altunizade Mah. Kuşbakışı Cad. No: 37, Nakkaştepe Üsküdar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 23, 2018 ~ Tem 7, 2018

İstanbul Ekslibris Derneği ve Selçuk Ecza Deposu’nun, özgün ekslibris çalışmalarını bir araya getirmek, sanatçılarını teşvik etmek, ekslibris sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla düzenlediği “Eczacılık, İlaç ve İnsan Sağlığı” konulu 4. Uluslararası Ekslibris Yarışması Sergisi açılışı ve ödül töreni, 23 Haziran 2018, Cumartesi, saat 18:30 Selçuk Ecza Deposu, Altunizade Mah. Kuşbakışı Cad. No: 37, Nakkaştepe - İstanbul adresinde yapılacaktır.

Yarışmaya 24 ülkeden 393 sanatçı 746 eserle katılmıştır. 238 sanatçının eserlerinin sergileneceği yarışmada birincilik ödülünü Arjantinli sanatçı Mauricio Schvarzman, ikinciliği Bulgar sanatçı Maya Tcholakova, üçüncüğü Türk sanatçı Nazan Sönmez almışlardır. Ermenek Belediyesi özel ödülünü, Sırbistan’dan Snezana Kezele, Sıtkı M. Erinç / Şükrü Ertürk özel ödülünü Vedat Çolak, Mürşide İçmeli / Dinçer Pilgir özel ödülünü Ozan Uyanık, gravüResim Atelier / Ayşen Erte özel ödülünü Alperen Güldü almıştır. Sergi 7 Temmuz 2018 tarihine kadar Selçuk Ecza Deposu, Altunizade Mah. Kuşbakışı Cad. No: 37, Nakkaştepe – İstanbul adresinde izlenebilir.

Bilindiği üzere Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu baskıresimlerdir. Kitabın kartviziti ya da tapusu da denilebilir. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Sözcük olarak ...’nın kitaplığından, ...’nın kütüphanesine ait anlamına gelir. Bir ihtiyaç grafiği olarak doğmasına karşın, estetik kaygılarla yapılan özgün yapıtlardır. Sanatı, insanın elleri arasına, kitapların içine kadar getirir, onun büyüleyici sıcaklığını hissettirir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT