Abidin Elderoğlu

Tarihler: 04 Mayıs 2010 Salı ~ 30 Mayıs 2010 Pazar 4-30 Mayıs 2010

Yer: Galeri Selvin

Adres: Arnavutköy Dere Sok. No:3 Arnavutköy, Beşiktaş İstanbul İstanbul

Telefon: 0212.263 74 81

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 4, 2010 ~ May 30, 2010

Figüratif soyutlamacı üslubun çok önemli bir sanatçısı olan Âbidin Elderoğlu’nun (1901-1974) Arnavutköy Galeri Selvin’de 4-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında izlenecek olan sergisi, Elderoğlu’nun 1960-1974 arası dönemde yaptığı suluboya, guaj ve karakalem resimlerinden oluşmaktadır.

Bu sergi, bir Türk ressamı olarak Âbidin Elderoğlu’nun modern resim anlayışına getirdiği özgün yaklaşımın özellikle genç kuşak izleyicilere aktarılması bakımından büyük önem taşımaktadır.

Âbidin Elderoğlu yenilikçi ve kendine özgü sanat anlayışı ile resim dünyasının ender yetiştirdiği sanatçılardan biridir. ‘Yenilik sanatın öz sorunudur.’ diyen sanatçı, tüm yaşamını üretken, arayış içinde ve sanatına adayarak geçirmiş ve bu yaklaşımıyla gerek teknik, gerekse anlatım bakımından çağdaş resim sanatına özgün katkılar sağlamıştır. Tekniği ve becerisi onu karşımıza hep ‘usta’ olarak çıkarmıştır. Avrupa ve Asya resim kültürünün sentezini gerçekleştirirken Türk resim sanatına paha biçilmez eserler bırakmıştır.

Elderoğlu’nun resimleri yurtdışında Madrid, Brüksel, Paris, Berlin, Viyana, Venedik ve Milano’da izlendi. 1963 yılında Sao Paulo Bienali “Şeref Ödülü”ne, 1966 yılında Tahran Bienali “İran Şahı Büyük Ödülü”ne ve 1972 yılında ise Fransa’da gerçekleştirilen Cagnes-sur-Mer Bienali “Ulusal Ödül”e layık görüldü. Ayrıca 1945’te İzmir’de düzenlenen Ege Ressamları Sergisi’nde birincilik ödülüne sahip olmuştur.

Âbidin Elderoğlu’nun eserleri Galeri Selvin’in 25. yıl kuruluş yıldönümü nedeniyle, ölümünün 36. yılında 4 - 30 Mayıs 2010 tarihleri arasında izleyicileri ile buluşacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT