Açılan Sandıkların İzinde Yeni Tasarımlar

Tarihler: 06 Mart 2012 Salı ~ 18 Mart 2012 Pazar

Yer: Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Adres: At Meydanı Sok. N:44 İbrahim Paşa Sarayı Sultanahmet - Eminönü İstanbul

Telefon: 0212 518 18 05

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2012 ~ Mar 18, 2012

GEÇMİŞİN ASALETİ İLE BİLGİ’Lİ GENÇ KUŞAĞIN HAYAL GÜCÜ BİR ARADA SERGİLENECEK…

Belkıs Sevengil’in Cumhuriyet’in ilk yıllarında Anadolu’nun farklı yörelerinden derlediği kıyafetler ile İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin o koleksiyondan esinlenerek günümüz modasına göre uyarladığı kıyafetler, 6 Mart Salı günü Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde sergilenecek.

Yüz yıllık geçmişi ile her bir parçada yaşanmışlıkların izini barındıran ve Türk kadınının şıklığını gözler önüne seren el dikişli, nakışlı, ipek, atlas parçalardan oluşan kıyafet sergisi, 6 Mart Salı günü Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde açılacak.

Reklamcı Nesteren Davutoğlu, anneannesi Belkıs Sevengil’in Anadolu’nun farklı yörelerinde yer alan Kız Meslek Liseleri’nde eğitim verdiği dönemde derlediği kıyafet koleksiyonunu sandıktan çıkardı. Davutoğlu, İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü ile birlikte alanında bir ilk olan uygulamalı laboratuvar çalışmasını hayata geçirdi.

Belkıs Sevengil’in değerli koleksiyonu, BİLGİ öğrencilerine ilham verdi
İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri, Belkıs Sevengil’in derlediği kıyafet koleksiyonundan esinlenerek onları günümüz modasına uygun olarak yeniden tasarladı. Geçmişin göz nuru, el emeği giysileri, önlükleri, bebek zıbınları ve lizözleri günümüzün modernist yaklaşımıyla öğrenciler tarafından bir araya getirildi.

Sosyal yaşamın her döneminde toplumların estetik duygusuna yön veren önemli bir olgu olan moda, bu projede geçmişle bugünü bağlayan bir köprü oldu. Öğrencilerine yaratıcılıklarını sınayacakları önemli bir deneyim yaşatmayı hedefleyen BİLGİ Moda, eski ve yeniyi buluşturdu.

Bir eğitim misyoneri olan Belkıs Sevengil’in Cumhuriyetin ilk yıllarında Anadolu’nun farklı yörelerinde Kız Meslek Liselerinde eğitim verdiği yıllardan derlediği giysi koleksiyonu ile BİLGİ öğrencilerinin çağdaş yorumlarıyla bugüne taşıdığı işlerden oluşan kıyafet sergisi, 6 -18 Mart 2012 tarihleri arasında, Türk ve İslam Eserleri Müzesi sergi salonunda izleyicilerle buluşacak.

Sergi Açılışı
Yer: Türk ve İslam Eserleri Müzesi
Tarih: 6 Mart 2012
Saat: 18.00

Belkıs Sevengil;
Cumhuriyetin ilk yıllarında yeni bir ülkenin yapılanması sürecinde, kadınların da üretime katılması için kendini seferber etmiş bir öğretmen. Anadolu’nun farklı yörelerinde Kız Meslek Liselerinde dikiş, nakış, çamaşır dersi öğretti ve Milli Eğitim Bakanlığının ilk kadın müfettişlerinden biri oldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT