Agnieszka Cieslinska - Figuratio

Tarihler: 06 Ocak 2014 Pazartesi ~ 31 Ocak 2014 Cuma

Yer: Galeri Işık Teşvikiye

Adres: Teşvikiye Cad. No:152 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 233 12 03

Web: http://http://www.galeriisik.com/tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 6, 2014 ~ Oca 31, 2014

Grafik Sanatlar dalında uluslararası bir üne sahip olan baskıresim sanatçısı Agnieszka Cieslinska, Türk-Polonya dostluğunun 600. yılına özel “Figuratio” adlı sergisiyle, 6 Ocak’ta Feyziye Mektepleri’ne ait FMV Galeri Işık Teşvikiye’de olacak

Bugüne dek sergileri pek çok ülkede büyük beğeniyle izlenen, alanının en önemli sanatçılarından Agnieszka Cieslinska, Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları’nın davetlisi olarak İstanbul’a geliyor. Geçmişi yüzyıllara dayanan Türk-Polonya dostluğunun 600. yıldönümü sebebiyle Işık Üniversitesi’nin organizasyonuyla FMV Galeri Işık Teşvikiye’de “Figuratio” adlı sergisini açacak olan Cieslinska, baskıresim tekniğindeki çalışmalarını sergileyecek.

Edebiyattan Besleniyor

Etkileyici ifadeleri ve anlatım tarzıyla dikkat çeken sanatçı, neredeyse tüm kompozisyonlarında insanı konu ediyor. Kendi dünyasında yaşayan sanatçı, bunları ifade etmek için çeşitli figürler ve seçilmiş bazı objeler kullanıyor. Eserlerindeki oyma tekniği, armonik bütünlük ve kontrast detayları onu diğer grafik sanatçılarından ayıran en büyük özelliği. Çalışmalarını, “İşlerimde insanoğlunun ideal figürünü arıyorum. İdeal form yalnızca uyum ve orantı değil, her şeyden önce figürün iminde kaydolan iç hayatın gizemindedir. Dikim kalıbı gibi grafik figür vücuda uyar, ölçülerini alır, yüzeyde durur ve yeni imgeyi oluşturmaya çabalar. Benim ideal figürüm tamamlanmamıştır ve dışardan güzel görünmez; tıpkı çizgiler, bölümler, set yapılar, kalıplar ve gizli bilginin diğer ilkeleri gibi. Kaybolmuş bir dünyanın imidir, dönüşümde yok olmuş bir bilgidir” diyerek anlatan Cieslinska, atölyesinde çalışırken müzik yerine sesli kitaplar dinlemekten hoşlanıyor. Bundan dolayı baskılarının büyük bir çoğunluğu da edebiyattan besleniyor. “Roman veya oyun dinlerken odanın içine sızan kelimelerin melodisi, ortaya çıkan eserlerimde çok büyük bir etkiye sahiptir” diyor sanatçı.

Baskı oluşturma sürecinde geleneksel metal baskı tekniklerini kullanmayan, eserlerine özgün bir doku verebilmek için üzerine oyma baskı, bakır işleme ve asitsiz kullanılan hakkak kalemi uygulayan Cieslinska, “Figuratio”da yer alan birbirinden çarpıcı ve özel çalışmasıyla, 31 Ocak 2014’e kadar FMV Galeri Işık Teşvikiye’de Türk sanatseverlerle olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT