Ahmet Sarı - Altüst

Ahmet Sarı - Altüst

Tarihler: 27 Ekim 2017 Cuma ~ 25 Kasım 2017 Cumartesi

Yer: Mixer Arts

Adres: Sıraselviler Cad. Taksimsitesi No: 35 2.Bodrum Kat Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 54 43 - 0538 372 38 01

Web: http://www.mixerarts.com

E Posta: info@mixerarts.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 27, 2017 ~ Kas 25, 2017

Claude Lévi-Strauss’a göre antropolojinin kökleri, Batı ile Üçüncü Dünya arasında eşit olmayan bir iktidar karşılaşmasında yatar. Üçüncü dünya ülkeleri orantısız güç kullanılarak sömürülürken, bu toplumlar üzerine yapılan antropolojik incelemelerin sonuçlarını Batı; sosyal değerlerine ters düşen, hiç etik olmayan yöntemlerle kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaktadır. Nesnelerden mitolojilere bu kültür sembolleri, ortak miras olmalarına rağmen ilkel tanımlar üzerinden konumlandırılarak çarpıtılmış gerçeklikler için kullanılır.

Ahmet Sarı çalışmalarında, antropolojinin kitlelerin algısını ve yaşam evrelerini anlamak adına incelediği, sistematik bir tanımlamaya yardımcı olan buluntu nesneleri ele alır. Sanatçı, batının tarih boyunca ve günümüzde sürekli hareket halinde olan nesneleri, kendi amacına göre modelleyerek toplumların demografik yapısını tahrip etmiş olmasını eleştirir. Sanatçıya göre şarkiyatçılık ve siyasal gerçekliklerin belirsizliğini koruması da bunun bir sonucudur.

Ahmet Sarı, “Altüst” olarak adlandırdığı yeni sergisinde, toplumların değişen güç dengesini, aynı nesneler üzerinden farklı anlatılar geliştirerek günümüz yaşam döngüsünde tartışmaya açıyor. Nesnelerin yan yana gelerek birbirleriyle kurdukları müşterek bağların ve diyalogların izini sürüyor.

Tuvalde giderek kalabalıklaşan ve lezzetli bir oyuna dönüşen nesneler; izleyeni dahil ederek algının göreceliğine, güncel yaşantıdaki endişeye ve konfor alanının sahteliğine dikkat çekiyor. Ahmet Sarı’nın son iki yıl içerisinde ürettiği çalışmaları, sürecin şahidi eskiz defterleriyle birlikte 27 Ekim - 25 Kasım 2017 tarihleri arasında Mixer’de ziyaretçilere açık olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT