Ahmet Sarı - Sinir Uçları

Tarihler: 21 Nisan 2015 Salı ~ 23 Mayıs 2015 Cumartesi

Yer: G-Art Galeri

Adres: Tomtom Mah. Kumbaracı Yokuşu No: 37/A Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 243 66 22

Web: http://http://www.g-artgaleri.com

E Posta: info@g-artgaleri.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 21, 2015 ~ May 23, 2015

Eleştirel ve mizahi bir anlayışla hayvan metaforları ile tanıdığımız genç sanatçı Ahmet Sarı’nın kendine has geliştirdiği özel tekniği ile el yapımı kâğıt üzerine işlerinin sergilendiği SİNİR UÇLARI sergisi 21 Nisan 2015 tarihinde G-art Beyoğlu’nda açılıyor.

Her geçen gün İstanbul’un gözde sanat merkezi haline gelen Tophane–Karaköy bölgesinde, Galata Kulesi ve İstiklal Caddesine komşu, Beyoğlu’nun karakterini ve özgünlüğünü koruyan Kumbaracı Yokuşu üzerinde, 150 yıllık tarihi binadaki Galeri G-art 21 Nisan - 23 Mayıs tarihleri arasında genç sanatçı Ahmet Sarı’yı ağırlıyor.

Resimlerinde; insanların dışında bitkilerin, hayvanların ya da eşyaların birer kişiliği var Sarı’nın resimlerinde ve her biri bir şeyler anlatıyor. Kişiler veya davranışlar üzerindeki bu üstü kapalı eleştirileri, muzip ve alaycı üslubu onu belleklere kazıyor.

Aynı zamanda Aksanat Özgün Baskı atölyesi koordinatörü olan Ahmet Sarı, kendi geliştirdiği özel tekniği ile kağıt üzerinde ortaya çıkan bu figüratif çalışmaları onun sanatsal baskı konusunda zengin deneyimlemelerinin de evrimi niteliğinde. Fransız deneme yazarı ve ahlakçı Joseph Joabert ; ‘’İnsanın kendi felaketine tahammül edebilmesi büyük bir hünerse, başkalarının felaketini paylaşması daha büyük bir hünerdir.’’ sözünden yola çıkarak Ahmet Sarı, “Sinir Uçları” olarak adlandırdığı bu sergisinde önceki yapıtlarındaki eleştirel ve mizahi anlayışını bir kez daha yeni seçkisinde de göstermektedir. Sanatçı; gün be gün soluk aldığımız evrende, rahatsızlık verici ve patolojik bir duruma varan, aşırı duyarlılık ve tam tersi bir tepki olan aşırı duyarsızlık kavramlarından bahsederek sosyolojik kaygılarını bizlere düşünselliği içeren bir estetik ifadeyle sunmaktadır.

İnsanın yaşam standartlarının daralmasına vurgu yapan eserlerini, toplumsal bir eleştiri getirerek kurgulamıştır. Dikey Düşünceler, Start, Tursu Hayat, Tahammülsüz gibi adlandırdığı, tamamlanmış eserler üzerinde uyguladığı kesmek, çıkarmak, azalmak, azaltmak gibi hem reel teknik uygulama hem de bu kavramların kuvvetli sosyolojik alt metinleri, işlere politik ve ironik eleştiriler getirerek görülmesi gereken mutlak örneklere dönüştürmüştür. İşlerin bir parçası haline gelen çerçevelerinde ise zıtlık kavramı ile oynayarak imaj ile eleştiriyi bütünleştirmiştir. Daha önceki sergilerinde olduğu gibi sanatçı uyandırma ve propaganda misyonunu takip ederek daha rasyonel daimi bir tavır göstermektedir.

Özetle, tahayyülü zorlayan yaşam serüveni boyunca daha kötüye gittiğini gösteren, insanın evrene yaptığı ve yapacağı tahribat en fazla ne kadar sinir uçlarımıza dokunur bilinmez.

“Sinir Uçları” sergisi 21 Nisan - 23 Mayıs 2015 tarihleri arasında Pazar ve Pazartesi dışında her gün 11:00 – 19:00 saatleri arasında gezilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT