Ahmet Sel-Demir Atanlar

Tarihler: 15 Şubat 2010 Pazartesi ~ 08 Mart 2010 Pazartesi 15 Şubat-8 Mart 2010

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Adres: No: 4 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 15, 2010 ~ Mar 8, 2010

1956 yılında İstanbul’da doğan bağımsız fotoğrafçı Ahmet Sel çalışmalarını belgesel fotoğrafçılık ve porte alanında sürdürmektedir. Sipa Press, Fédéphoto ve Agence Opale tarafından yayımlanan Ahmet Sel’in fotoğrafları Le Monde, Paris Match, Corriera della Serra, The New York Times gibi dergi ve gazetelerde yer aldı. 1975’ten 2008’e kadar Fransa ve Rusya’da yaşayan Ahmet Sel, 1990-2000 yılları arasında Moskova’da La Cinque ve Arte televizyon kanallarının muhabiri olarak çalıştı, Sipa Press fotoğraf ajansının Moskova bürosunu yönetti. Fransa’ya dönüşünde Sipa Press Ajansı’nın genel yayın yönetmeni olarak görev yaptı. 2003 yılında Portre alanında "Fujifilm Press Photo Award France" ödülünü, 2004 yılında ise Sözler ve Resimler alanında "The Gold Award of National Magazine Awards" ödülünü aldı.

Fransa’daki Türk göçmenlerin bir portresini çizen bu fotoğraf serisi, Fransa’da Ulusal Göçler Tarihi Kurumu’nun ve Elele Derneği’nin ortak çalışmasının bir ürünüdür.

" Fransa’ya 70’li yıllarda gittiler. Bazıları yasal yollardan, bazıları da sahte turist veya kaçak olarak... Yeni ve daha iyi bir yaşam için boydan boya Avrupa’yı aştılar. Biraz para biriktirelim, döneriz, dediler. Eninde sonunda bir ev, bir traktör, bir otomobil parası... Sonra yine memleket toprağı. Ama iş o kadar kolay değildi. Ne göçmenler, ne de onları ağırlayan ülke için. Yıllar geçti, göçmenler gönüllü sürgüne alıştılar. (…) Onların çocukları, bu beklenmedik serüveni Fransa’da sürdürüyorlar. "

Bu sergi, Fransa’da Türkiye Mevisim çerçevesinde yer almıştır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT