Akın Yıldırım Kişisel Heykel Sergisi

Tarihler: 16 Şubat 2010 Salı ~ 06 Mart 2010 Cumartesi

Yer: Galeri Selvin

Adres: Arnavutköy Dere Sok. No:3 Arnavutköy,Beşiktaş/İstanbul İstanbul

Telefon: 212.263 74 81

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 16, 2010 ~ Mar 6, 2010

Heykeltıraş Akın Yıldırım, 1963 yılında Ordu’da doğdu. 1984’te Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanatlar ve Bilimler Bölümü’nü bitirdi. İstanbuldaki kişisel ve karma sergilerinin yanısıra New York, Boston ve Pariste’de birçok kez sergiler açtı. Dünyaca ünlü Louvre Müzesi’ndeki uluslararası sergide ülkemizi temsil eden sanatçılar arasında da yer alan Akın Yıldırım , 2008 yılında ise Türkiye Delegasyonumuzda “Jüri Özel ödülünü” almıştır.

Bakır, ahşap ve kemikle çalışan Yıldırım’ın heykellerinde, malzemeye göre oluşmuş belli karakterler olduğu söylenebilir. Çoğu zaman kesilmiş plakalar ya da tellerin kaynatılması yoluyla yapılan bakır heykellerde sivri/köşeli figürler, doku çalışmaları gücü ve kararlılığı öne çıkarır. Ahşap heykelleri çoğunlukla yuvarlak hatlara sahiptir. İçinde gizlediği sonsuz figürden sanatçı neyi çıkaracaksa, küçük aletlerini alıp içli dışlı olmaktadır ahşapla. Yıldırım’ın kemik çalışmaları çoğunlukla eldeki parçalardan benzetme ya da çağrışım yoluyla yeni bir bütün oluşturma esasına dayanır. Heykelleri genellikle tek bir malzemeden çıkmaz, aksine bakırla kemiğin, ahşapla bakırın ya da üçünün bir arada kullanıldığı işleri çoktur.

Yıldırım’a göre her heykel tektir. Seriler vardır ama onlar da daima farklıdır. Görsel anlamda benzeşen heykeller beni yorar diyen sanatçımız, daima yeni bir form ve kendini peşinden sürükleyecek yeni heyecanlar aramaktadır.

Eserlerinin temelinde neredeyse tamamen insan ve hayvanların dünyasını görürsünüz. Onların en natürel halinden, en uç sentetik oluşumlarına kadar sürrealistik, mistik ve abstre boyutlarından geçerek giden bir serüven yaşatmaktadır izleyiciye.

Farklı bakış açıları ve algılama konumlarının ürünleri olan heykeller yıllar içinde birikmişlerdir. Bakır, kemik, boynuz ve geniş bir ahşap çeşitlemesinden oluşmuştur. Sergide, sabırla yavaş yavaş işlenmiş olanlardan, hızla çizilmiş bir desen tadındaki çalışmalara kadar değişik üretim modlarını görebilirsiniz. Sergide aynı zamanda insane portreleri ve peysaj desenlerini de görmek mümkün.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT