Akıntının Tersine Tırmanmaya Çalışıyorlardı

Tarihler: 17 Şubat 2010 Çarşamba ~ 03 Nisan 2010 Cumartesi

Yer: Galeri NON

Adres: Boğazkesen Caddesi No: 27/A Tophane Beyoğlu / İstanbul İstanbul

Telefon: 212 249 87 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 17, 2010 ~ Nis 3, 2010

Takırtılı hatırasıyla gezen bir insan-kız, göz bebekleri oynamayan doktorlarla karşılaşır. O an yer yarılsın içine gireyim der, yerin altındaki dünyada acaba ne var? insanlığın yarısı orada. Paha biçilmez bir kalabalık bitkisel ritimden hızlı akıyor. Akıntının tersine tırmanmaya çalışıyor.

Terkol sergisinde, NON binasının üç katlı yapısını hikayesinin üç katmanına dönüştürüyor: geceden gündüze zorunlu geçiş gibi; dünyaya gömülü halimiz; toprağın altı, üstünde gezinen kalabalıklar ve ışık tayflı sis bulutları.

Sanatçı sergisinde canlıyı türlü türlü tepkilere sürükleyen akıntıya kapılmış kalabalıklar, dev bir toprak tabakasını oluşturuyor. Terkol’a göre toprağın katmanlarındaki akıntı, ele gelemeyen gömülmüş, girişimci, üreten ve boşaltan bir organizmayı andırıyor.

Üretiminde birçok farklı medyayı ve malzemeyi kullanan sanatçı Akıntının Tersine Tırmanmaya Çalışıyorlardı‘da hikayesini bu kez video, desen ve kumaş üzerine dikiş-çizim teknikleri ile anlatıyor.

Sergide yer alan bazı işlerin isimlerinden çıkan hikaye. Görsel: “İki”, kumaş üzerine dikiş, 95×96 cm, 2009

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT