Ali Elmacı - Onu Öldür, Beni Güldür

Tarihler: 26 Kasım 2014 Çarşamba ~ 20 Aralık 2014 Cumartesi

Yer: X-ist

Adres: Abdi İpekçi Cad. Kaşıkçıoğlu Apt. No:42 D:2 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 291 77 84

Faks: 0212 343 69 35

Web: http://http://www.artxist.com

E Posta: info@artxist.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 26, 2014 ~ Ara 20, 2014

x-ist, 20 Kasım - 20 Aralık, 2014 tarihleri arasında Ali Elmacı'nın "Onu Öldür, Beni Güldür" başlıklı kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

Ali Elmacı'nın gözümüzün içine bakan portrelerini okumak, resimlerindeki alfabeyi çözebilmek için önce bugüne kadar yaptığı işlere bir göz atmak gerekir. 2011 yılında x-ist'te açtığı ilk kişisel sergisi "Miras Babadan Oğula Geçer"de, günümüzdeki güven kaynaklarının başında gelen aile ve para kavramını ele almıştı. 2012 yılındaki "Ateşinle Koru Beni" sergisinde, güven dayanaklarını bireyselden toplumsala kaydırarak, devlet, birey ve medya üçleminin dinamiğini, korkuyla manipule edilen toplumu ana meselesi olarak işledi.

x-ist'teki üçüncü kişisel sergisi olan "Onu Öldür Beni Güldür"de ise Elmacı, kişisel ve toplumsal olanı harmanlayarak, otorite sahiplerinin yeni nesli şekillendirme taktiklerini iktidar eğitim politikaları üzerinden tartışıyor. Elmacı, gerçeküstü karakterleri ve detaylarla zenginleştirdiği sembolik anlatımı sayesinde, vadedilen geleceğin yanıltıcılığını, gerçek ile görünen arasındaki uçurumu vurguluyor.

"Onu Öldür, Beni Güldür" sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz. Elmacı'ya göre, medya üzerinden bize sunulan imajlar, aynı bu resimler gibi kolaj ve kurguyla tasarlanıyor. Gerçeklerin manipulasyonu ile elde edilen hikayeler, güç ve güven sembolleri ile donatılarak, altın tepside önümüze sunuluyor. Elmacı, her iktidarın kendi politikalarını kabul ettirmek adına ilk müdahale ettiği alanın eğitim sistemi olduğunu ifade ediyor. Sergi başlığından da anlaşıldığı gibi, taraflı düşünceyi bir seçenek olmaktan çıkıp, hayatta kalmanın tek koşulu hali gibi gösteriliyor.

"Miras Babadan Oğula Geçer" sergisindeki payetler, "Ateşinle Koru Beni"deki kamuflaj, bu seride altın kaplı süslemelere ya da sahte fonlara dönüşüyor. Kimin zaman şiddeti, kimi zamansa bereketi tescilleyen manzaralar, biat kültürünü beslerken, kaotik ve tekinsiz bir ortamı anlamlı ve inandırıcı kılmak için zenginleştiriliyor. Masum karakterler ve Elmacı'nın kitsch fonları, bu yolda inanç ve algıları yönetmek adına rol alıyor. Elmacı'nın yeni tuvalleri ve desenleri ile bir de heykel içeren sergisi "Onu Öldür Beni Güldür" 20 Aralık'a kadar x-ist'te görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT