Ali Kabaş - Üçüncü Göz

Tarihler: 08 Şubat 2012 Çarşamba ~ 03 Mart 2012 Cumartesi

Yer: Pg Art Gallery

Adres: Boğazkesen Cad. No: 76/B Tophane İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 80 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 8, 2012 ~ Mar 3, 2012

Hava ve sualtı çekimlerinde yakaladığı karelerle izleyiciyi farklı bir dünyanın izini sürmeye iten, yeni yaşam alanlarını keşfe çıkaran Ali Kabaş, Pg Art Gallery’deki “DüşDünya”, “Höyük”, “Recto-Verso” ve ‘Yüksek Açı’ sergilerinin ardından ‘üçüncü göz’ sergisi ile bir kez daha sanatseverlerle buluşuyor.

Türkiye’de lenticular baskı tekniğini ilk defa ‘Recto-Verso’ serisindeki fotoğraflarıyla sunarak izleyiciyi şaşırtan Kabaş, bu kez üçüncü boyutu işlerinin odak noktasına oturtuyor. ‘An’ı yakalamanın yanı sıra, teknolojinin imkanlarını kullanarak izleyicilere farklı tecrübeler yaşatmayı hedefleyen Kabaş, dünyaya farklı açılardan bakabileceğimizi bir kez daha hatırlatıyor. Sanatçı yeni medya teknikleriyle gerçekleştirdiği çalışmalarıyla görme biçimimizi değiştiriyor; renkli/renksiz, düzlem/derinlik, boyutlu/boyutsuz gibi karşıt kavramları üst üste getirerek bambaşka ifade şekilleri ortaya çıkarıyor.

Göz ve imgenin arasına yerleştirilen üçüncü göz ile çıplak gözle göremeyeceğimiz fantazmagorik bir evren algısı yaratıyor.

Sanatçı bir aileden gelen Ali Kabaş iş ve sanat eğitimine ABD'de devam etti. Worcester Polytechnic Institute'dan BS ve Columbia Üniversitesinden MBA dereceleri olan sanatçı, uzman olduğu son dijital teknolojileri ve fotoğraf teknikleri üzerine ders vermektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT