Anadolu Medeniyetleri Müzesi Sanal

Tarihler: 22 Mayıs 2021 Cumartesi ~ 22 Mayıs 2021 Cumartesi 22 Mayıs 2021 20:30

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 105.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 22, 2021 ~ May 22, 2021
Profesyonel Turist Rehberi Tülay Zeybek Özcan’ın  anlatımı ile Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin en çarpıcı eserlerini sanal ortamda gezmeye hazır mısınız?

Anadolu Medeniyetleri Müzesi 1997 yılında Avrupa'da Yılın Müzesi ünvanını alan ödüllü bir müzedir. Paleolitik çağ'dan başlayarak günümüze kadar kronolojik bir sırayla sergilenen eserler arasında neler yok ki! Göbeklitepe’den Çatalhöyük evleri modelinden dünyanın ilk şehir planı olma özelliğini taşıyan duvar resimlerine, Atatürk tarafından başlatılan tarih ve arkeoloji çalışmalarının ilk ve büyük başarısı olan  Alacahöyük kazılarından çıkan eserlerden, Boğazköye’de ortaya çıkartılan Hitit dünyasının en çarpıcı eserlerini görüyor Ön Asya'nın fildişinden yapılmış en büyük aslan heykelinin öyküsünü dinliyor, Frig ve Urartu dünyasının sırlarını Profesyonel Turist Rehberi Tülay Zeybek Özcan rehberliğinde keşfediyoruz.  Haydi bu eşsiz deneyimi birlikte gerçekleştirelim.

Konuşmacı: Tülay Zeybek Özcan

Bu Sanal Müze Gezisine Neden Katılmalısın?
● Anadolu'da yaşamış birçok medeniyeti tanıyıp onlar hakkında bilgi sahibi olacaksın
● Göbeklitepe, Çatalhöyükü Neolitik, Tunç Çağıü Hitit, Frig ve Urartu uygarlıklarını  kullandıkları dil,din mimari ve ürettikleri sanat eserlerinin farklı uygarlıklar ile olan etkileşimlerini öğreneceksin
● Anadolu uygarlıkların ülkemiz ve dünya tarihindeki yeri ve önemine dair bilgiler edineceksin
● Bu uygarlıkların yarattıkları sanat eserlerinin en önemlilerini daha yakından tanıyacaksın

Bu Sanal Müze Gezisinde Neler Öğreneceksin?
● Göbeklitepe uygarlığını
● Çatalhöyük uygarlığını
● Neolitik dönem uygarlığını
● Alacahöyük uygarlığını
● Tunç Çağı uygarlığını
● Hitit uygarlığını
● Frigya uygarlığını
● Urartu uygarlığını

Eğitim Seviyesi
Herkes için

Sanal Gezilerimiz Hakkında Genel Bilgilendirme
● Bu SANAL MÜZE GEZİSİ bilgisayar ya da telefonunuzdan görüntülü olarak gerçekleşmektedir.
● Sanal Müze Gezileri profesyonel rehber eşliğinde yapılmaktadır.
● Görüntüler verilirken rehber müzede eserler, olaylar ve görüntüde olan yapı/müze hakkında yorum ve anlatım yapmaktadır.
● Sanal gezi sırasında anlatım sürerken rehbere yazılı olarak soru sormak ya da notlar iletmek mümkündür
● Sanal Müze gezisi 2 saat sürmektedir. Her gezi sonrasında 30 dakikalık soru / sohbet bölümü vardır
● Canlı yayın Zoom üzerinden gerçekleşecektir. Yayının gerçekleşeceği Zoom bağlantısı, kayıt yaptıranlara 24 ile 48 saat öncesinden e-posta yöntemi ile paylaşılacaktır.
● Canlı yayına katılabilmek için bu deneyime kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
● Sanal Müze gezimizde katılımcı sayısı 75 kişi ile sınırlıdır
● Sanal Müze Gezisine katılmak için online olarak ya da misafir danışmanından kayıt yaptırmanız gerekmektedir.
● Program öngörülemeyen durumlar nedeniyle değişiklik gösterebilir.
● Antonina Online Mektep etkinliğin akışında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
● Geziyi kaçıranlar için telafi gezi yapılmayacaktır.

Sanal Gezi ile İlgili Diğer Bilgiler
● Sanal gezinin tarihi:
● 22 Mayıs 2021 - 21.00
● Sanal gezinin süresi 2 saattir. Her gezinin sonunda soru ve yanıtlar için 30 dakikalık süre olacaktır

Sanal Gezi Programı
● Müze tarihçesi
● Göbeklitepe
● Çatalhöyük
● Mezopotamya ve Anadolu’da Tunç Çağı
● Hitit Taş eserler bölümü
● Alacahöyük buluntuları
● Hitit - Boğazköy buluntuları
● Frig eserleri bölümü
● Urartu eserleri bölümü

REHBER
Profesyonel Rehber TÜLAY ZEYBEK ÖZCAN

İstanbul'da dünyaya geldi. İlköğretimini, doğduğu ve tarihi sevmeye başladığı yer olan Sultanahmet 44 İlköğretim Okulu'nda tamamladı. Özel Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda orta ve lise öğrenimini bitirerek, 1979 yılında yüzyıllık okulun "ilk kızları" ünvanıyla mezun oldu. Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü filoloji ve öğretmenlik için ise psikoloji ve pedagoji yan dalları okuyarak 1984 yılında diploma aldı.

1989 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açtığı sınav ve eğitimi yüksek dereceyle bitirerek, "profesyonel turist rehberi" olmaya hak kazandı. "Gezmek yaşamaktır. Yaşam ise bir yolculuktur bizi kendimize getiren ..." Sözlerindeki mana ile ülkemize gelen yabancı konuklara ve yerli gezginlere; Türk kültürünü ve ülkemizin maddi manevi varlıklarını tanıtmak için, 31 yıldır turist rehberlik mesleğini aşkla icra etmektedir. Yerli ve yabancı kuruluşların düzenlediği bir çok sertifika programlarına katılarak, uzmanlık alanlarını "arkeoloji", "pre-historia", "Anadolu'da Yunan ve Roma Uygarlıkları", "Büyük İskender'in izinde", "Anadolu'da inanç sistemi", "Anadolu'dan Dünya'ya etki eden ilk'ler", "Anadolu'da Yedi Kiliseler", "St Paul'ün ayak izinde", "Anadolu'da Musevi Mirası", "Mezopotamya Uygarlıkları ve Doğu Kültürü", "Bizans ve Yemek" gibi konularda çeşitlendirmiştir. “Işık doğudan yükselir” felsefesine ilgisi dolayısıyla doğu ülkeleri, Kafkas Coğrafyası, İpek Yolu, Baharat Yolu, Eski Ticaret Yolları ve kültürü özel çalıştığı konulardır. Anadolu tarihte birçok medeniyetin başladığı yer olması münasebetiyle, yurtdışında katıldığı sertifika programlarında kadim medeniyetlerin kült sanatı ve medeniyetlerin devamlılığında kültürün, sanatın ve inanç sisteminin önemi hakkında sunumları dünyayı kucaklamakta “Biz” kavramına dikkat çekmiştir.

"Kültürler Ebrusu" Anadolu aşığı olan Özcan, turist rehberliği ile beraber, öğretmen olarak İstanbul Üniversitesi ve İTÜ'de; ayrıca çeşitli yabancı okullarda yönetici pozisyonunda görev aldı. Öğretmenliği öğrencisinden hep bir şeyler öğrenmek gayretiyle yaptı. En iyi öğretmeni ise evladı oldu. "Seyahat etmek nedir?" sorusuna Aziz Augustine'nin sözleriyle yanıt veriyor: "Dünya bir kitaptır ve seyahat etmeyenler onun sadece bir sayfasını okurlar."

- Etkinlik video konferans yazılımı üzerinden gerçekleştirilecektir.- Etkinlik linki ve şifresinin size iletilebilmesi için biletinizi satın aldıktan sonra güncel e-mail adresinizden Biletix işlem referans numaranızı, satın almış olduğunuz etkinliğin adını ve tarihini antonina@antoninaturizm.com adresine mail atmanız gerekmektedir.- Belirtilen bilgilerin tüketici tarafından doğru olarak verilmemesi nedeniyle katılım linki ve şifresinin size iletilememesi ve buna bağlı olarak seminere katılamamanız halinde Biletix'in veya organizasyon firmasının sorumlululuğu bulunmamaktadır.- Tüketicinin elektrik, internet kesintisi veya kişisel sebeplerle eğitime zamanında katılamaması, bu sebeplerle eğitimin bir kısmını veya tamamını almaması organizasyon firmasının veya Biletix'in sorumluluğunda değildir. Bu tür durumlarda iade veya değişiklik hakkı sağlanmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT