Antonio Cosentino - Resimli Tarih Ve Eşyalar

Tarihler: 22 Kasım 2008 Cumartesi ~ 31 Aralık 2008 Çarşamba

Yer: Pi Artworks

Adres: Galeri 1
Boğazkesen Cad. No:76 Tophane / Beyoğlu
Galeri 2
Boğazkesen Cad. Kadiriler Yokuşu 69/1 Tophane /Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 293 71 03

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 22, 2008 ~ Ara 31, 2008
RESİMLİ TARİH VE EŞYALAR – ANTONIO COSENTINO
22 KASIM – 31 ARALIK 2008

İzleyicisini Ekim 2008’den itibaren Tophane’de karşılayan Pi Artworks’ ün yeni mekanındaki ikinci etkinlik Antonio Cosentino “Resimli Tarih ve Eşyalar” solo sergisi.
22 Kasım – 31 Aralık 2008 tarihleri arasında devam edecek olan sergiyi, yaşam için temel ihtiyaca dönüşmemiş nesnelerin envanteri olarak görebiliriz.
Cosentino bu sergide kişisel ilgileri kaydetmeye hevesli bir bellek geliştirmeyi hedefliyor.

1970 İstanbul doğumlu Antonio Cosentino, 1994`de Mimar Sinan Ün.`den mezun oldu. Hafriyat’ın kurucularından olan Cosentino’nun Hafriyat grup sergileri dışındaki önemli sergileri arasında: 2001 – “Modern Türk”, Topkapı Sarayı, 2005- “Günümüz Türk Sanatında Genç Açılım” Pera Müzesi, 2007-08 – “ Modern ve Ötesi” Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul, 2008- Becoming istanbul, Deutsches architektmuseum, Frankfurt gelmektedir. Antonio Cosentino 2008 senesi başında Pi Artworks ekibine katıldı.

Antonio Cosentino’nun kullandığı farklı malzemelere de dikkat çeken “Resimli Tarih ve Eşyalar” adlı sergi, boya, fotoğraf, heykel ve kağıt işlerden oluşmaktadır.
Cosentino’ nun sergi içeriği üzerine notları ise:
• Sergide nesneler ve olaylar yanyana gösterilerek bir anlamda hadiseler nesneleştirilmiş ve "ölüdoğanın" ilgi alanı içine sokulmuştur.
• Tartışmalı olarak: bellekte yer tutan "imgeler- nesneler" özel tarihin yansıması ve genel bir "biz" kavramı içinde düşünülücektir.
• Bu bakışın ışığında nesnelerin ve olayların "genel anlamları" olabileceği gerçeğinin tersine, mikro bir algıyla şekillendiğini düşünür.
• Neticede bu "imge-nesnelerin yanyana duruşu, sadece hazların ve maddi duyumun envanteri olmaktan öte, yakın tarihe bakışıyla geçmişe özlemi de içinde barındırıyor.

31 Aralık 2008 tarihine kadar galeri 1 ve 2 de devam edecek sergi Pazar hariç her gün 10:30 – 19:30 saatleri arasında izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT