Arda Asena & Mia Dudek - Marsyas

Arda Asena & Mia Dudek - Marsyas

Tarihler: 18 Nisan 2019 Perşembe ~ 25 Mayıs 2019 Cumartesi

Yer: Galerist

Adres: Meşrutiyet Caddesi No:67 K:1 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 18 96

Faks: 0212 244 82 29

Web: http://www.galerist.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 18, 2019 ~ May 25, 2019

Galerist 18 Nisan – 25 Mayıs 2019 tarihleri arasında Marsyas sergisine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyar. Sanatçılar Arda Asena ve Mia Dudek, sergiye ismini veren Yunan mitolojik hikayesi Marsyas’ı konu alırlar.

Sergi, Marsyas’ın hikayesine cevaben yaratılmış iki güçlü grup işi bir dialog oluşturarak biraraya getirir.

Mia Dudek (d. 1989, Polonya. Lizbon, Portekiz’de yaşayıp çalışıyor) son yıllarında zaman zaman heykel alanına taşarak zorlu ve deneysel bir fotoğraf pratiği geliştirmiştir. Odağı, kendi değişiyle ‘bireyler arası kırılmış fizikalite’, ödün verilen insan fizikselliğinde yabancılaşmayı temsil etme girişimidir. Eserleri; bizlerin bedenlerimizin baskısı altında, bedenlerimizin de fiziksel dünyanın baskı ve sınırları altında olmasıyla, krostrofobik bir hisle çekilmiştir.

Son serisi ‘Marsyas’ta Dudek, deriyi farklı biçimlerde resmetmek, temsil etmek ve göstermenin yollarını biraraya getirir. İşler yüzey ve yüzeyler hakkındadır. Alışık olmadığımız biçimlerde birleştirilmiş, yakın çekim vücut ve vücut parçalarını yabancılaştırır. Bazı görsellerde bedenler kısıtlanmış, şeffaf plastikle kaplanmışken, bazılarında kaslar ve damarlar taşar. Dudek işlerindeki deri betimlemelerini çeşitli malzeme üretimleriyle daha da karmaşık hale getirir. Bazı eserler baskılarını dalgalandırılmış şeffaf, lateks bir yüzeyle kaplarken, bazıları direkt olarak şeffaf PVC’ye basılıp tavandan asılırlar.

Dudek’in serisinde Marsyas’ın zalim cezası, günümüzdeki fiziksellik gibi varsayılan durum halini alır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT