Ardan Özmenoğlu - Bienal Sanatçısı Değilim/ I am not a biennial artist

Tarihler: 12 Eylül 2011 Pazartesi ~ 08 Ekim 2011 Cumartesi

Yer: Ekavart Gallery

Adres: Askerocağı Cad. No: 15 Süzer Plaza Süzer Sanat Merkezi Ritz Carlton Otel Yanı Gümüşsuyu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 252 81 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 12, 2011 ~ Eki 8, 2011

3M’in ofis ürünleri markası Post-it® Not’u özgün baskı tekniğiyle buluşturarak yarattığı eserleri ve enstalasyonlarıyla tanınan Ardan Özmenoğlu, 12 Eylül-8 Ekim 2011 tarihleri arasında “I’m Not A Biennial Artist” isimli kişisel sergisiyle İstanbul Ekavart Gallery’de sanatseverler ile buluşuyor.

Ekav, yeni sezonunu, 12 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında Ardan Özmenoğlu’nun “I`m not a Biennial Artist” adlı sergisiyle açıyor. 3M’in ofis ürünleri markası Post-it® Not’u özgün baskı tekniğiyle buluşturarak yarattığı eserleri ve enstalasyonlarıyla tanınan Ardan Özmenoğlu, Anadolu’nun gelenekselleşmiş olan günlük yaşantı ve popüler kültürüne ait simge ve objeleri yorumluyor ve doğalarıyla çelişkili olan bir platformda, sergi mekânında izleyicilere sunuyor. Sergi, 17 Eylül-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan 12. İstanbul Bienali`yle eş zamanlı olarak görülebiliyor.

Popüler kültürün bilinen portrelerinden Seda Sayan, Türkiye’nin adıyla özdeşleşmiş olan döner kebap, vazgeçilmez ulaşım aracımız mavi minibüsler ve yüzyıllardır yapıla gelen “ata sporumuz” yağlı pehlivan güreşleri gibi ikonlaşmış figür ve simgeleri çalışmalarında sıkça kullandığı bir malzeme olan Post-it® Not’lar ve bu teknikle buluşturduğu enstalasyonlarla sergileyen Özmenoğlu, kendine özgü ve mütevazice başkaldıran bir üslupla, bienal çağında “bienal sanatçısı” olma kavramını da sorguluyor.

Sanatçı, alışılagelmiş, gözümüzün alıştığı obje ve kişileri, alenî hallerinin dışına çıkararak yeniden yorumluyor. Geleneksel işlevinden ayırarak sunduğu bu simgeleri sanatsal yorumu ile tanımlıyor ve bu sunum üzerinden, içinde bulunduğu düzenin işleyişine eleştirel bakış açısını ifade ediyor.

Alışılmış kalıpların dışında özgün, orijinal fikir ve tekniği ile göz dolduran eserler üreten Özmenoğlu’nun adı, çağdaş sanatçılar arasında anılıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT