Arıyorum Sergisi

Tarihler: 08 Eylül 2011 Perşembe ~ 08 Ekim 2011 Cumartesi

Yer: Meke Sanat

Adres: Mebusan Yokuşu, Ömer Avni Mah. Çelebi Hamam Sok. No:16 Findikli 34437 İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 292 34 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 8, 2011 ~ Eki 8, 2011

Şükran Engin - Ömer Engin. İki farklı sanat ve iki sanatçı bir arada...

Bead-Work ve Fotoğraf sanatının, en estetik halleriyle buluşması, 8 Eylül 2011 Perşembe günü Meke Sanat’ta gerçekleşiyor.

Bead-Work, kısaca süsleme ve yaratıclığın iplik ve boncukla dansıdır. Biçim, ölçü, materyal değişiklikleri ile gruplandırılır. Zengin ve varlıklı görünüşler elde etmek amaçlı giysilerde ve evlerde duvarları süslemekle ortaya çıkmıştır. Bütün Bead-Work teknikleri iplik ve tel ile boncukları dizayn etme üzerine kurulmuştur. Düzinelerce belki yüzlerce boncuk çeşitli dikiş teknikleri ile bir araya getirilerek objeler oluşturulur.

Bu kadar eski tarihi olan boncuk bezeme sanatı ülkemizde Anadolu kadınlarının kendilerini ifade ettikleri göz nuru oyalarla birlikte, hapishanelerde mahkumların yaptıkları sınırlı objelerle tanınır. Bugün İngiltere’de bir müzede olan yılan figürü 1915’e ait bir Türk esir aracılığı ile buraya getirilmiştir. Bu figürün ilk kez Sinop cezaevinde yapıldığı bilinmektedir. Bead-Work bugün artık dünyada bir derneği olan, kongreleri yapılan, bu işe gönül vermiş sanatçıların bulunduğu bir sanat dalıdır.

Sergi 8 Eylül – 8 Ekim 2011 tarihleri arasında Meke Sanat’ta görülebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT