Arjen Zwart & Peter Edel - Black Salt White Tar

Arjen Zwart & Peter Edel - Black Salt White Tar

Tarihler: 24 Mart 2017 Cuma ~ 12 Mayıs 2017 Cuma

Yer: BLOK art space

Adres: Faik Paşa Caddesi No:22 D:2 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 83 82

Faks: 0212 243 24 00

Web: http://blokartspace.com/

E Posta: info@blokartspace.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 24, 2017 ~ May 12, 2017

Arjen Zwart ve Peter Edel – Türkiye’de yaşayan iki Hollandalı fotoğraf sanatçısı.

Yıllar önce tanışan sanatçılar, zamanla Türkiye’yi çeşitli fotoğraf yorumlamaları üzerinden gösterecek bir ortak fotoğraf sergisi üzerine düşünmeye başlamıştır. Bireysel işlerinde Arjen Zwart neredeyse tamamen monokrom bir İstanbul’u tasvir ederken Peter Edel renkli ihtişamıyla Türkiye’nin doğası üzerine çalışır. Sanatçıların ortak projesi ise soyutluk üzerine odaklanır. Fotoğraf ve soyutluk kavramı ilk başta garip bir kombinasyon gibi algılanır; ne de olsa fotoğraf gerçekliğe bağlıdır. Zwart ve Edel’in ortak sergisinde ise soyut, gerçekliğin bir parçasıdır. Türkiye’yi fotoğraflarıyla inceleyen sanatçıların sergisi, soyutun ülkemizde ne kadar da bol olduğunu kanıtlar.

Arjen Zwart’ın ZIFT serisi
‘ZİFT’ serisi, Zwart’ın İstanbul’da gerçekleştirdiği yürüyüşleri sırasında siyah zift kaplı cepheleri fark etmesiyle ortaya çıkmıştır. Sanatçının tasvir ettiği duvarlar, evleri nemden korumak için siyah ziftle kaplanmıştır. Fotoğraflarda görülen bazı duvarlar neme maruz kalarak estetik bir şekilde eskirken bazı duvarlar da yeni zift katmanları ve sızdırmaz bir karanlığı içerir. Çeşitli perspektifler ve mesafelerden çekilen bu soyut fotoğraflar yapı, şekil, ve detaylara odaklanır. Diğer fotoğraflar ise cepheleri mekan bağlamında tasvir eder. ZİFT serisinin kitabı AKZO NOBEL/Marshall maddi desteğiyle 2011 yılında yayımlanmıştır.

Peter Edel’in Tuz Gölü serisi
Peter Edel, Orta Anadolu’da bulunan 1500 metrekarelik koruma alanına sahip, dünyanın en büyük tuz göllerinden biri olarak bilinen Tuz Gölü’yle üç sene önce çıktığı bir tatil sırasında tanışır. Sanatçı, siyasetin ahlaki eksikliğinin mecazı gibi gördüğü bölgenin monoton boşluğuna ilgi duyar. Yoğun bir çalışma dönemi için geçtiğimiz yıl Tuz Gölü’ne dönen Edel, renk alanı ressamı Barnett Newman’ın işlerinden esin almıştır. Yüzeyin minimalist bölünmesi ve Newman’ın bireyin algı bilincini içerisinde büyüten boş ve sınırsız görünen manzaralara olan tutkusu Edel’in Tuz Gölü üzerine yaptığı çalışmalarda önemli unsurlardır. Bunun ötesinde Tuz Gölü, Salomon van Ruysdael’den Ger van Elk’e, Hollanda manzara resimlerinde görülen geleneksel ufuk tasvirlerine atıfta bulunur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT