Arslan Su¨kan - While You are Surfing

Tarihler: 16 Nisan 2015 Perşembe ~ 24 Mayıs 2015 Pazar

Yer: İstanbul 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2015 ~ May 24, 2015

İstanbul 74, Türk çağdaş sanatının öne çıkan isimlerinden biri olan Arslan Su¨kan’ın kişisel sergisi ‘While You are Surfing’e 16 Nisan - 24 Mayıs tarihlerinde ISTANBUL’74 Karaköy’de evsahipliği yapıyor. Su¨kan’ın fiziksel ve dijital dünya arasındaki bilinç ve bilinçdışı işaretleri keşfeden fotoğrafları, New York’ta Five Eleven Galerisi’nde sergilendikten hemen sonra ISTANBUL’74 ile ilk kez İstanbullu sanat severlerle buluşuyor.

Arslan Su¨kan, ‘While You are Surfing’ serisinde dijital aletlerin (akıllı telefonlar) yu¨zeylerini tarıyor ve elde ettiği goru¨ntu¨leri manipu¨le ederek, parmak izlerini, tozları ve çatlakları daha belirgin hale getiriyor. Su¨kan, ekran gezintilerinde oluşan kişisel vuruş ve tıklamaları dijital içerikli ortamdan ayrıştırır ve bu izleri bu¨yu¨terek anonim ve soyut manzaralar oluşturuyor. Mu¨rekkep pu¨sku¨rtmeli yazıcı ile yansıtıcı metalik kağıda basılan her eser, fiziksel du¨nya ve izleyicinin vu¨cudunu göru¨ntu¨ yu¨zeyinde sanal içeriğe donu¨ştu¨rerek, yerleştirildiği yerin içeriğini yansıtıyor. Su¨kan, ‘While You are Surfing’ başlıklı sergisi ile ekran aracılığıyla oluşan dijital du¨nyadaki deneyimlerimizin fiziksel du¨nyadaki deneyimlerimizden daha hızlı ya da eksiksiz olup olmadığını sorguluyor.

‘While You are Surfing’, Su¨kan’ın gerçeği gösterirken, yapaylığın rolu¨ ile olan ilişkisini devam ettiriyor. Maddenin bir medya biçiminden diğerine olan su¨rekli değişim haliyle her seferinde izleyicinin öngu¨ru¨lerini sınıyor. Fiziksel ve dijital du¨nya arasındaki bilinç ve bilinçdışı jestleri keşfediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT