Ayça Telgeren - Serbest Dalış Sergisi

Tarihler: 31 Mart 2011 Perşembe ~ 30 Nisan 2011 Cumartesi

Yer: Galerist Tepebaşı

Adres: İstiklal Cad. Mısır Apt. 163/4 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 244 82 30

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2011 ~ Nis 30, 2011

Galerist Tepebaşı Türk Çağdaş Sanatının genç isimlerinden Ayça Telgeren’in ‘Serbest Dalış’ başlıklı ilk kişisel sergisine 31 Mart – 30 Nisan 2011 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Sergide sanatçının ‘cut out’ tekniğini kullanarak tamamını renkli kâğıtlardan oluşturduğu dev boyutlardaki çalışmaları ilk defa izleyicilerle buluşuyor. Dünyevi kaostan sağ çıkan en ilginç, özgür ve umut vaadeden şey düş görmek ve düş kurmaktır düşüncesiyle her türlü ayrımcılığın, nefretin, öfkenin, çatışmanın doğurduğu umutsuzluk ve mutsuzluğun hüküm sürdüğü günlük gerçeklikten bağımsız, düşlenmiş alternatif bir evreni uyku aracılığı ile yeniden kurguluyor.

Uykuda bilincin devre dışında kalmasıyla bedenin sahip olduğu tüm sınır, kılıf ve kabuklardan bağımsızlaşması kişinin kendi gerçekliğini yeniden kurgulaması durumu, uykuyu sanatçının yarattığı hayali evrenin kilit taşlarından biri yapıyor. Kurduğu bu ütopik evrenin hayali kahramanları, sanatçının kendi biçimsel dilinin kelimeleri gibi düşsel, muzip ve masum...

Üst üste yığılmış, birbirlerine yaslanmış, kendi bağımsız düşlerini gören bir karakterler ordusunun içinde uyuduğu bu evren, kendisi de düşlenmiş bir manzaranın içine yerleşiyor. Sanatçının eserleri binlerce parça renkli kâğıt kesimden ve üst üste yapıştırmalardan oluşuyor. Kâğıdı boya ve kalem gibi kullandığını belirten Telgeren’in obsesif detaylarla bezediği formları rüyanın izometri haritaları gibi akışkan biçimlere dönüşüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT