Aylin Örücü `Yolculuk` Sergisi

Tarihler: 02 Şubat 2011 Çarşamba ~ 26 Şubat 2011 Cumartesi

Yer: Odakule Sanat Galerisi

Adres: İstiklal Cad. 142 Beyoğlu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 251 46 31

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 2, 2011 ~ Şub 26, 2011

İSO Odakule Sanat Galerisi 2 Şubat 2011’den itibaren Aylin Örücü’nün “Yolculuk” adlı resim sergisini ağırlıyor. Sergi 26 Şubat 2011’e kadar devam edecek.

Hayat boyu kendimize ve çevremize tekrar tekrar yöneltmekten vazgeçemediğimiz ortak sorular içinde en önemli ve değerlilerinden biri de “Ben Kimim ?” dir. Bana göre özel yaşam maceramız da asıl bu noktada başlıyor.

Her ne kadar bilinçaltımızın beslendiği alan dış dünya olsa da, okuduğumuz kitaplar, seyrettiğimiz filmler, pazarda gördüğümüz pamuk saçlı teyzenin özenle sürülmüş kıpkırmızı ruju, dallardaki kuşların cıvıltısı vs doğrudan ve dolaylı içimize işlemişse de, neyi, nerede, ne zaman görüp, duyduğumuzu unutarak, benim yaptığım gibi bazen kelimelere bazen de tuvallere sarılıp, “ben kimimin” cevabını aramaktan önce “ben ne yapıyorumu” düşünmeye başlar, iç dünyamızda, birikimlerimize doğru kısa yolculuklara çıkarız..

Yolculuklarımda daha önce görmediğim sığınmaktan keyif aldığım limanlarda duruyor, temiz havayı içime çekip, bacaklarımı uzatıp dinleniyor sonra yine yola koyuluyorum. Ne zaman ki her seferimden küçük sürpriz ve yorumlarla dönmek bana daha anlamlı, daha keyifli hale gelmeye başladı, ben kimim sorusunu sormaktan vazgeçtim, ben yaşadığımdır diye düşündüm, o günden beri de şiir yazmak ve resim yapmak içimde ayrılmaz bir tutku oldu..

Kimi zaman resimlerim şiirlerimden kimi zaman da şiirlerim resimlerimden doğuyor. Duygu, düşünce yüklü her sanatseverin bir şiirimde ya da bir resmimde kendi iç yolculuklarından ortak imgeler göreceğine inanıyorum. Kısa, bir çırpıda okunabilecek ama tekrar dönüp bir daha, bir daha okumaktan zevk alınacak “uzunlukta” 3-5 satırım ve fırça darbelerimle aslında kendi içimdeki rüzgârı avuçluyorum.. Gerçeküstü imgelemeler, özgürlüğün hissedildiği anlar hatta bazen ciddiyetsizlik içinde ciddiyeti yakalamak... kim bilir belki de o özel anlar yaşamımızın en güzel şaşkınlıklarıdır.. Aylin Örücü

Aylin Örücü

1977 İstanbul doğumlu sanatçı Prof. Kemal İskender, Mustafa Ata, Prof. Hüsnü Koldaş atölyelerinde eğitim gördü. 2002 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümünü tam puanla bitirdi, 2004’ten bu yana Almanya’da yaşayan sanatçının eserleri Türkiye ve Almanya’daki sergilerde yer aldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT