Ayşegül Kırmızı - Uyumadan- Without Sleep

Tarihler: 12 Eylül 2013 Perşembe ~ 12 Ekim 2013 Cumartesi

Yer: Gallery Linart

Adres: Abdi İpekçi Cad. Gülen Apt. No:24/4 Nişantaşı Şişli İstanbul

Telefon: 0212 247 47 29

Web: http://http://www.g-linart.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 12, 2013 ~ Eki 12, 2013

Gallery LiNART; yumuşak renkler ve masalsı dokunuşlarla eserlerini oluşturan Ayşegül Kırmızı’nın “Uyumadan-Without Sleep” adlı sergisiyle sezona merhaba diyor! Kadın figürlerinin yanı sıra insan - hayvan ilişkisini ele alarak doğa ile hayvanların birer alegorik simge olarak kullanıldığı ve dişinin evrendeki misyonunu anlatan eserlerin bulunduğu sergi, 12 Eylül – 12 Ekim 2013 tarihleri arasında Gallery LiNART’ta yer alıyor.

Ayşegül Kırmızı; insanlık tarihi  boyunca  toplumun ve düzenin alışılagelmiş öğretisi sonucu çeşitli roller yüklenen kadının evrendeki misyonunu “Uyumadan-Without Sleep” sergisinde anlatıyor. Sanatçı, Adem’le Havva’dan bu yana birçok görevle bezenerek, kutsal cinsiyete bürünen kadının -insan neslinin çoğalmasında hayvani dürtülerle sağladığı cinsellikten anaçlığa, aileyi bir arada tutma çabasından modern hayatta sosyal yaşamın gerekliliklerini yerine getirme telaşına ve bunun gibi birçok görevleri yüklendiği- dünyasını, kadın figürünü kullanarak ifade ediyor.

Sanatçı eserlerinde; kadının yumuşaklığını, duygusallığını, hırçınlığını, çocuksu ve güçlü yanlarını kadınca bir masal dünyasına benzeterek, bu masal dünyasını yumuşak renkler ve dokunuşlarla anlatıyor. Yalnız kadınların resmedildiği, aynı zamanda yaşamın önemli unsurlarından birini oluşturan ve insanlık için önemli olan insan - havyan ilişkisini de ele alan Ayşegül Kırmızı, eserlerinde doğayı ve hayvanları da birer alegorik simge olarak kullanıyor.

Gallery LiNART; Ayşegül Kırmızı’nın evrenin yüklediği misyonlarla dolu kadını anlattığı sergisi “Uyumadan-Without Sleep”e 12 Eylül 2013 – 12 Ekim 2013 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT